Skip to content

Film, serier og dokumentarer til din juleferie

Juleferien står for døren, og vi har samlet vores anbefalinger til, hvad du skal tænde for, når julefreden sænker sig. Hvad enten du har lyst til en tur i biffen, spændende dokumentarer, kortfilm eller underholdning til ungerne, så finder du her en række fantastiske produktioner, som er tilgængelige lige nu – og som selvfølgelig er skabt af eller med hjælp fra nogle af de mange dygtige filmfolk og selskaber i Vestdanmark og støttet af Den Vestdanske Filmpulje.

En tur i biografen

Biograferne byder på lidt for enhver smag i juletiden. Du kan blandt andet tage familien med ind og se SYNKEFRI af Christian Andersen – en gribende fortælling inspireret af det tragiske skibsforlis, RF2-ulykken, i Hirtshals i 1981. Er du mere til gys, kan du se den længeventede opfølger til Ole Bornedals kultdyrkede NATTEVAGTEN fra 1994. Den nye film, NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV, får biografpremiere den 14. december, og du er garanteret spænding og uhygge.

Kortfilm, dokumentar og serier på TV 2 Play

Hvis du er lige så vild med kortfilm, som vi er, så er der godt nyt. På TV 2 Play finder du nemlig fire fantastiske kortfilm, som tilsammen giver lige præcis 1,5 timers underholdning til dine juledage. De fire kortfilm er: MARBLE, POKE, DE UKUELIGE og RIDDER LYKKE – og de er alle udviklet og produceret af jyske filmselskaber.

På TV 2 Play finder du også dokumentaren LIVET EFTER DØDEN om Mette Larsen, der som 14-årig kortvarigt dør af meningitis og får et ekstraordinært blik ind i, hvad hun oplever som “efterlivet”. I dokumentaren får Mette mulighed for at genskabe sin oplevelse i Virtual Reality, så hun kan dele det med sine nærmeste og os andre.

Hvis du ikke allerede har set den højspændte thrillerserie OXEN, så ligger alle seks afsnit klar til dig på TV 2 Play – det passer lige med, at du kan sætte et afsnit på hver morgen i dagene mellem jul og nytår, så der også er lidt at stå op til, når julen er slut og nytåret venter. Er du mere til real-life drama og uenigheder mellem kolonihaveejere, kan du få et fascinerende indblik i en kolonihaveforening uden for Aalborg i fire afsnit af dokumentaren BALLADEN OM KOLONIHAVEN.

Dokumentarer og underholdning for de yngste på DR

Hvis du anden juledag er ved at være lidt træt af Jingle Bells og overdrevet julestemning i de klassiske julefilm, er DR TV som altid stærke på de gode og gribende dokumentarer.

På DR TV finder du blandt andet den prisvindende APOLONIA, APOLONIA side om side med dokumentarer som FORVANDLINGEN – FRIHED KOMMER INDEFRA, MORDET PÅ JOURNALISTEN, PAPA, MODSTANDSKVINDEN – EN DANS FOR LIVET, LYSET – LASER-SHITSTORMEN DER RAMTE DANMARK samt den nordjyske dokumentar OS DER LEVER, som vises på DR2 den 17. december kl. 22.15 og efterfølgende kan findes på DR TV.

DR sikrer også underholdningen for de yngste. Hele første sæson af animationsserien MESTERLIGE MONSTERBØRN ligger klar på DR TV, hvor ungerne kan følge med hos tre monsterelskende børn og deres bedstefar, som jagter monstre dagen lang. Og så er der hygge og julemagi den 24. december kl. 17.25 på DR1 og den 25. december kl. 17.00 på Ramasjang, hvor du kan se “Snebørnenes Juletime”, der er en samling af små fantastiske animationsfilm, som er baseret på fortællinger skrevet af nogle af Nordens største forfattere gennem tiden. Blandt animationsfilmene er LILLE FRØ og SVINEDRENGEN, som begge er skabt af dygtige animationsfolk fra Viborg.

God fornøjelse og glædelig jul!

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.