Skip to content

Viborgegnen danner rammer for tredje film om julemandens datter

Aarhusianske Deluca Film og Scanbox Entertainment er i dag klar med traileren og teaserplakaten til Christian Dyekjærs tredje film i rækken om julemandsdatteren Lucia. JULEMANDENS DATTER 3 – DEN MAGISKE TIDSMASKINE får premiere den 10. november.

Afspil video

Julemandens datter, Lucia, er tilbage, og hun er træt af, at de voksne altid fortæller hende, hvad hun skal gøre. Da rektor ud af det blå aflyser julen, må Lucia træde i karakter og selv forsøge at redde julen.

Familier i hele Danmark kan glæde sig til et spændende og magisk juleeventyr, der endnu engang udspiller sig i Viborg, hvor JULEMANDENS DATTER 3 er optaget. Med på rollelisten er blandt andre Thomas Bo Larsen, Martin Buch, Mia Lyhne, Cecilia Loffredo, Ulf Pilgaard, Kirsten Lehfeldt, Jacob Haugaard, Kristian Halken og mange flere.

En julerejse tilbage i tiden

På julemandsskolen har rektor indkaldt til møde. Lucia, hendes forældre Julius og Claudia og alle andre på skolen er spændte. Men spændingen afløses af et chok, da rektor aflyser julen. Han virker konfus, og det bliver hurtigt klart, at han er fanget i et juletraume fra hans unge dage som julemand. Lucia sætter sig for at opklare, hvad der skete og med hjælp fra den yngre elev Elias og en magisk tidsmaskine, rejser hun tilbage i tiden i håbet om at redde julen.

Hun lander i Viborg anno 1897, og i forsøget på at løse mysteriet havner hun i Ravnereden – et fristed og paradis for børn, der er trætte af deres forældre. Her regerer den sjove og rare Von Ravn, men måske er han ikke helt så rar, som han udgiver sig for at være.

Stærkt skuespillerhold foran kameraet

I titelrollen som julemandens datter Lucia ses det unge stjerneskud Cecilia Loffredo, som tidligere har medvirket i DR-serien DET FORSVUNDNE RAVKAMMER, sæson 3 af den danske Netflix-serie THE RAIN samt spillefilmen VALHALLA, hvor hun spillede hovedrollen Røskva. Martin Buch og Mia Lyhne kan endnu engang opleves som Lucias forældre, Julius og Claudia, ligesom der på Julemandsskolen også er gensyn med bl.a. Ulf Pilgaard og Kristian Halken.

Der er også nye ansigter at finde blandt castet heriblandt den prisvindende skuespiller Thomas Bo Larsen, der senest har spillet med i Thomas Vinterbergs Oscar-vinder DRUK, samt Kirsten Lehfeldt. Desuden medvirker en række unge talenter herunder debutanten Leonard Mangheni Sommer Ipsen i rollen som Elias samt den lidt mere erfarne Herman Knop i rollen som Lucias ven Valdemar. Herman Knop har tidligere medvirket i julefilmene FAMILIEN JUL (2014-2021).

Succesfuldt hold fortsætter

JULEMANDENS DATTER 3 – DEN MAGISKE TIDSMASKINE er instrueret af Christian Dyekjær, hvis ambition har været at lave et juleeventyr, som matcher de to tidligere succesfulde film om julemandens datter, som han også instruerede. Tidligere har han stået bag SPILLETS REGLER, FUGLEJAGTEN og den anmelderroste FANTASTEN.

JULEMANDENS DATTER 3 – DEN MAGISKE TIDSMASKINE bliver produceret af aarhusianske Deluca Film ved producer Morten Rasmussen. Produktionsselskabet har tidligere stået bag andre julesucceser som EMMA & JULEMANDEN og TV 2’s populære julekalendre LUDVIG & JULEMANDEN og TVILLINGERNE & JULEMANDEN, der samlede over 1,2 millioner danskere foran fjernsynet. Manuskriptet er skrevet af Lars T. Therkildsen, og musikken til filmen er komponeret af Kristian Selin Eldnes Andersen og Nicklas Schmidt, der også stod bag musikken til JULEMANDENS DATTER, hvilket førte til en Robertnominering.

JULEMANDENS DATTER 3 – DEN MAGISKE TIDSMASKINE er produceret med støtte fra Det Danske Filminstitut og Den Vestdanske Filmpulje i samarbejde med Viborg Kommune, hvor filmen er indspillet. Filmen bliver distribueret af Scanbox Entertainment.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.