Skip to content

Optagelserne til ny film af Frelle Petersen er i gang

HJEM KÆRE HJEM bliver den tredje og sidste film i Frelle Petersens hjemstavns-trilogi fra Sønderjylland, og optagelserne til filmen er netop gået i gang. Jonas Bagger producerer filmen for Zentropa Entertainments, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje finder optagelserne sted i Tønder Kommune.

Jette Søndergaard spiller hovedrollen som Sofie, der skal balancere en presset hverdag med sin datter spillet af Mimi Bræmer Dueholm. Foto: Rolf Konow.

HJEM KÆRE HJEM handler om Sofie, der netop er startet som hjemmehjælper, og som skal balancere det krævende job og hverdagen med sin datter. Filmen er en varm og autentisk fortælling om, hvad der sker, når man ikke kan yde omsorg over for de mennesker, man elsker.

Jeg vil gerne undersøge, hvordan vi mennesker reagerer, når vi bliver presset i forhold til at skulle yde omsorg både gennem vores job, som det er tilfældet med vores hovedkarakter Sofie, og overfor vores familie, når overskuddet er mindst, udtaler Frelle Petersen.

Under tilblivelsen af filmens manuskript har han researchet emnet indgående ved at arbejde som kommunal hjemmehjælper. Her kørte han fra hjem til hjem i Sønderjylland for at passe ældre medborgere.

For mig er researchen helt afgørende i forhold til at skabe en autentisk fortælling. Filmen er inspireret af virkeligheden og af de små og store menneskelige dilemmaer, som jeg stødte på og mærkede på egen krop, fortæller Frelle Petersen.

HJEM KÆRE HJEM er den tredje og sidste i rækken af Frelle Petersens hjemstavns-trilogi, som følger efter ONKEL fra 2019 og RESTEN AF LIVET fra 2022. Frelle Petersen vandt Bodilprisen i 2020 for Bedste Manuskript til ONKEL, og i 2023 fik han sammen med holdet bag RESTEN AF LIVET Bodilprisen for Bedste Film.

Det er store sko at udfylde med den sidste film i rækken, og Jette Søndergaard som har været bodilnomineret i de foregående to produktioner spiller nu hovedrollen som Sofie. Ud over en række nye ansigter vil man kunne genkende flere af skuespillerne fra Frelle Petersens tidligere film, blandt andre Ole Sørensen, Lasse Lorenzen, Ole Caspersen og Karen Tygesen.

Jonas Bagger producerer HJEM KÆRE HJEM for Zentropa Entertainments og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje finder optagelserne sted i Filmpuljens medlemskommune Tønder. Filmen er desuden støttet af Det Danske Filminstitut v. filmkonsulent Kalle Bjerkø, TV 2 Danmark, Creative Europe MEDIA og Tønder Kommune.

Nordisk Film Distribution distribuerer filmen, som er premieresat til efteråret 2025.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.