Skip to content

Radiator Film nomineret til Grierson Award

Radiator Film er med dokumentaren ‘Mord i junglen’ nomineret til en Grierson Award, der er dokumentarens svar på Oscar-statuetten.

“Vi er naturligvis stolte af nomineringen. Den bekræfter, at vi her i Aarhus er gode til at lave dokumentarfilm med et internationalt udsyn. Sammen med instruktørerne Michael Christoffersen og Hans La Cour har vi lavet en dokumentar, der er vedkommende og som tager fat i nutidige problemstillinger om magtforhold og miljøproblemer”, siger Henrik Underbjerg, direktør hos Radiator Film.

Dokumentaren følger en ny generation af indianere, der bruger både videokameraer og internet i den ulige kamp mod både den peruvianske regering og multinationale olieselskabers miljøsvineri i den sydamerikanske jungle.

Mord i junglen skabt med lokal filmstøtte på 350.000 kroner
‘Mord i junglen’ vandt tilbage i 2012 The Sheffield Green Award på Sheffield Doc, som er én af Europas vigtigste dokumentarfilm-festivaler og den vigtigste af slagsen på de britiske øer. Til november er ‘Mord i junglen’ oppe mod hårde og kendte konkurrenter til Grierson Award – eksempelvis den anderkendte ‘Searching for Sugarman’.

‘Mord i junglen’ har modtaget 350.000 kroner i produktionsstøtte fra Den Vestdanske Filmpulje og nomineringen glæder Carsten Holst, leder af sekretariatet i Den Vestdanske Filmpulje.

“Det er fantastisk, at ‘Mord i junglen’ er nomineret til den mest prestigefyldte pris i branchen. Det er en fornøjelse at kunne støtte dokumentarfilm, der i den grad slår igennem på den internationale scene. Det er endnu et udtryk for, at Den Vestdanske Filmpulje gør en forskel og ved at støtte filmproduktion på højeste niveau”, siger Carsten Holst.

Fakta

Instrueret af Michael Christoffersen og Hans La Cour

Produceret af Stefan Frost og Henrik Underbjerg fra Radiatorfilm i samarbejde med Finn Mathiasen fra ABC Film

Indspillet i 2011 og premiere i 2012

Samlet budget på 3,7 millioner kroner

Prisoverrækkelsen finder sted den 4. november i London

Læs mere: Prisoverrækkelsen The Grierson Trust

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.