Skip to content

TV2 går ind i Oscar-projekt sammen med Den Vestdanske Filmpulje

Den 21. september afholdte Den Vestdanske Filmpulje kick-off arrangement af deres nye kortfilmsinitiativ; et call, hvor de inviterer filmskabere og -selskaber til at komme med et bud på en kortfilm, der har potentiale til at blive Oscar-nomineret. Til arrangementet blev et nyt samarbejde med TV2 afsløret, og dagen bød på inspirationsoplæg ved filmproducent Kim Magnusson, møder med DVF-sekretariatet og Kim Magnusson samt netværk og match-making mellem manuskriptforfattere og produktionsselskaber.

Afspil video

Kortfilm kan åbne døre for nye talenter. Det er én blandt flere årsager til, at TV2 går ind i Den Vestdanske Filmpuljes nye kortfilmsinitiativ, som er skabt i samarbejde med Oscar-vindende filmproducent Kim Magnusson. TV2 bidrager med 25.000 kroner til hver af de fire udvalgte kortfilmsidéer, og giver løbende sparring og vejledning under forløbet.

TV2 har offentliggjort, at de bliver en del af Den Vestdanske Filmpuljes nye initiativ, der ønsker at sætte fokus på seriøsiteten og mulighederne i kortfilmsformatet. Udover at biddrage med 25.000 kroner til hver af de udvalgte kortfilm, bidrager TV2 også løbende med sparring og rådgivning igennem forløbet og TV2 PLAY som distributionskanal for kortfilmene.

Der er tre primære grunde til, at TV 2 er gået med. Den ene er, at TV 2 er født regionalt, og vi ser det som en yderst vigtig og ærefuld opgave at fortælle historier fra hele Danmark – det betyder derfor, at vi er særligt optagede af fiktionsfortællinger, der har udgangspunkt udenfor hovedstaden. Den anden grund er, at vi ser et stigende behov for fiktionsfortællinger, og derfor har vi brug for at speede op for, at fremtidens stortalenter får plads til at øve sig i lige netop deres signatur. Det håber vi, dette projekt vil vise. Og endelig har TV2 været ’home of the Oscars’ på dansk tv de sidste 14 år – og har fortsat kontrakt på Oscars flere år frem. Vi elsker den filmfest, som Oscar er, og ikke mindst når der er dansk islæt. Så det vil vi gerne være med til at give dette lille, ekstra skub” udtaler Katrine Vogelsang, producer og fiktionschef hos TV 2.

Det nye kortfilms-initiativ fra Den Vestdanske Filmpulje er lavet i samarbejde med den anerkendte, danske producer, Kim Magnusson, som er med under hele forløbet – både som jurymedlem og vejleder. Den 21. september deltog produktionsselskaber, instruktører, forfattere og andre filmfolk ved et kick-off arrangement af kortfilms-call’et. Ved arrangementet deltog Kim Magnusson og producer Lærke Vindahl fra TV2. De delte ud af viden, erfaring og know-how om produktion og arbejdet med kortfilm og korte formater.

Kortfilm har mere potentiale og unge talenter

TV2 producerer indhold i mange formater og former, og derfor er initiativet også en platform, hvor der er mulighed for at spotte nye idéer – og ikke mindst talenter.

“Fordi målet er The Oscar, så håber vi, at der vil være en større lyst til de brede fortællinger. Der er mange festivaller rundt i verden, som har fokus på den smalle arthouse film, og derfor håber vi, at dette initiativ vil vække lyst hos de mange talenter, som vil invitere det større publikum indenfor” siger Katrine Vogelsang, og fortæller, at de udvalgte projekter får unik adgang til TV 2s kompetencer:

“På TV 2 sidder branchens fagligt stærkeste executive producer team, og det kan de produktionsstøttede projekter få adgang til. Derudover vil filmene kunne vises på TV 2 PLAY!”

Ansøgerne har nu frem til d. 5. november til at komme med et bud på en live action og fiktion-kortfilm med Oscar-potentiale og søge støtte fra Den Vestdanske Filmpulje og TV2. Juryen ser efter, om filmene har international appeal, høj production value og – ikke mindst – en historie, der giver genlyd.

Hvem kan søge?

Både erfarne og nyere produktionsselskaber kan ansøge. Der skal på ansøgningstidspunktet være et samarbejde mellem producer, instruktør og forfatter, og der skal søges med en synopsis på 1-2 sider. Det er dog et krav, at alle ansøgere har lavet minimum én og gerne flere (kort)film, og som selskab skal man have filmproduktion som en del af sit hovederhverv. Filmen må maks. være 30 min.

Ansøgningsfristen er den 5. november kl. 12.

Bliver man udvalgt, får man svar den 13. november og vil herefter gennemgå et forløb bestående af to workshops, en række statusmøder samt løbende mentorsparring fra TV2 og Kim Magnusson.

Der er desuden indgået et samarbejde med Aarhus Filmværksted og Filmby Aarhus, så de udvalgte film efter aftale kan trække på ressourcer og udstyr herfra.

Læs mere om kortfilms-call’et her: https://filmpuljen.dk/aktuelt/stoette-til-kortfilm-med-oscar-potentiale/

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.