Skip to content

‘Mugge & Vejfesten’ udtaget til Berlinalen

Det er netop blevet offentliggjort, at Wulffmorgenthalers succesfulde animationsfilm ‘Mugge & Vejfesten’ er udtaget til Berlin International Film Festival, der løber af stablen fra d. 20. februar til 1. marts 2020.

‘Mugge & Vejfesten’ blev efterårsferiens helt store børne-familiefilm med over 173.000 solgte billetter i de danske biografer. Nu får filmen sin internationale premiere på den halvfjerdsindstyvende udgave af Berlin International Film Festival – også kendt som Berlinalen. Her konkurrerer den om en eftertragtet Krystalbjørn i børnefilmkonkurrencen Generation Kplus, hvor filmen skal vurderes af en børnejury.

Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, der udgør duoen Wulffmorgenthaler, har selv skrevet og instrueret filmen, som bygger på deres egen børnebog af samme navn, der udkom i 2017.

Støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har sikret Monkey Tennis Animations involvering i projektet. Med Mikkel Okholm i spidsen som animationsinstruktør har Viborg-virksomheden stået for animationen – et samarbejde, som Wulffmorgenthaler har været meget glade for.

En række velkendte skuespillere lægger stemme til filmens karakterer, bl.a. Jens Jacob Tychsen, Iben Hjejle, Stephania Potalivo, Sofie Linde, Martin Brygmann, Lars Hjortshøj, Mia Lyhne, Jan Gintberg, Mick Øgendahl og Nikolaj Kopernikus.

‘Mugge og Vejfesten’ er produceret af Zentropa Entertainments & New Creations i co-produktion med Caviar med støtte fra Det Danske Filminstitut, DR, Eurimages, Den Vestdanske Filmpulje, Viborg Kommune og Screen Brussels i samproduktion med Film i Väst.

Handlingen
‘Mugge og Vejfesten’ er en komedie om Mugge, verdens lykkeligste dreng. Han bor sammen med sine forældre på en idyllisk og helt almindelig dansk villavej befolket med skæve typer som opfinderen Henrik Skovlykke, femlingerne Allan, Allan, Allan, Allan og Allan, kattedamerne Tove og Karen, et par nonner, der altid går rundt på stylter og ikke mindst Weirdoen fra Nakskov.

Mugges lykke slutter brat, da den glade knægt opdager, at hans mor er blevet forelsket i den uimodståelige crossfit-træner Pierre og nu forlader Mugge og hans far. Det kan Mugge overhovedet ikke acceptere. Han beslutter sig for at gøre alt hvad han kan, for at bringe sine forældre sammen igen – og det skal foregå ved den store årlige vejfest. Så sker det, der bare ikke må ske: vejfesten aflyses. Alt håb synes ude, men Mugge kan ikke holdes nede, og sammen med sin veninde Sofia lægger han en plan…

Se videoen fra efterårets gallapremiere: ‘Forpremiere – Mugge & Vejfesten’

Fakta

Skrevet og instrueret af: Anders Morgenthaler og Mikael Wulff
Animationsinstruktør: Mikkel Okholm
Produceret af: Julie Lind-Holm Hansen og Jonas Bagger
Executive producer: Peter Aalbæk Jensen
Producer, udvikling: Marie Gade Denessen
Co-producere: Robin Kerremans og Dimitri Verbeeck
Line producer: Niclas Warner
Associate producer: Jacob Krarup
Storyboard: Lars Hummelshøj
Klipper: Anders Skov
Lyddesign: Morten Dalsgaard
Musik: Yves Gourmeur
Distribueret af: Nordisk Film Distribution

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.