Skip to content

‘Mugge & Vejfesten’ – Ny stor dansk animationsfilm er på vej

Den kendte og elskede duo, Mikael Wulff og Anders Morgenthaler, har sammen med Zentropa skabt en dansk animations-spillefilm i topkvalitet i samarbejde med Viborg-virksomheden Monkey Tennis.

Afspil video

Mugge & Vejfesten‘ har dansk biografpremiere den 26. september 2019 og er støttet af Den Vestdanske Filmpulje og Viborg Kommune. Animations-virksomheden Monkey Tennis fra Viborg står bag tilblivelsen. Et samarbejde som Anders Morgenthaler har sat stor pris på.

”Samarbejdet med Monkey Tennis og deres kreative folk i Viborg har været helt fantastisk, da det har givet os en chance for at arbejde med et nyt og upcoming studie i Danmark. Det har været et rigtig smukt samarbejde, hvor jeg kan se konturerne af, at vi sammen kan blive et af fremtidens studier for animation,” siger Anders Morgenthaler.

For Steen Risom, leder af Den Vestdanske Filmpulje, er Mugge & Vejfesten et godt eksempel på det samarbejder, der kan løfte regionale produktionsselskaber.

“I Filmpuljen er vi super glade for at se regionale selskaber bidrage til danske og internationale spillefilm. Det giver et løft til produktionsmiljøet i regionen. Og for selskabet er det et godt skridt på vejen mod at lave deres egne store produktioner,” siger Steen Risom.

Om ‘Mugge & Vejfesten’
Den nye spillefilm ’Mugge & Vejfesten’ er for hele familien og baseret på duoens egen børnebog der udkom på Gyldendal i 2017. De skriver og instruerer selv og lover, at filmen vil være både sjov, skør og en lille smule livsklog, og fremfor alt – konstant underholdende.

Mugge er verdens lykkeligste dreng, men lykken slutter brat, da den glade knægt opdager, at hans mor er blevet forelsket i den uimodståelige crossfit-træner Pierre og nu forlader Mugge og hans far. Det kan Mugge overhovedet ikke acceptere. Han beslutter sig for at gøre alt hvad han kan for at bringe sine forældre sammen igen – og det skal foregå ved den store årlige vejfest. Så sker det, der bare ikke må ske: Vejfesten aflyses. Alt håb synes ude, men Mugge kan ikke holdes nede og sammen med sin veninde Sofia lægger han en plan…

Wulff og Morgenthaler
Mikael Wulff og Anders Morgenthaler har sammen skabt den succecfulde tegneserie-stribe, Wulffmorgenthaler, der var fast stribe i Politiken i 2013, og senere trykt i både Sverige, Norge, Tyskland og Finland. I 2013 blev Wulffmorgenthalers striber syndikeret i USA af Universal Uclick og trykkes nu i 270 amerikanske aviser.

Stemmer
På stemmesiden lægger en række velkendte skuespillere stemme til filmens karakterer, bl.a. Jens Jacob Thychsen, Iben Hjejle, Stephania Potalivo, Sofie Linde, Martin Brygmann, Lars Hjortshøj, Mia Lyhne, Jan Gintberg, Mick Øgendahl og Nikolaj Kopernikus.

Fakta

Premiere: Biografpremiere den 26. september 2019

Skrevet og instrueret af: Anders Morgenthaler og Mikael Wulff
Animationsinstruktør: Mikkel Okholm
Produceret af: Julie Lind-Holm Hansen og Jonas Bagger
Executive producer: Peter Aalbæk Jensen
Producer, udvikling: Marie Gade Denessen
Co-producere: Robin Kerremans og Dimitri Verbeeck
Line producer: Niclas Warner
Associate producer: Jacob Krarup
Storyboard: Lars Hummelshøj
Klipper: Anders Skov
Lyddesign: Morten Dalsgaard
Musik: Yves Gourmeur
Distribueret af: Nordisk Film Distribution

Wullfmorgenthaler præsenterer ’Mugge & Vejfesten’. Produceret af Zentropa Entertainments & New Creations i co-produktion med Caviar med støtte fra Det Danske Filminstitut, DR, Eurimages, Den Vestdanske Filmpulje, Viborg Kommune, Screen Brussels i samproduktion med Film i Väst. Udviklet med støtte fra Creative Europe Programme – MEDIA of the European Union.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.