Skip to content

Kortfilm-call: 5 projekter får produktionsstøtte

I september offentliggjorde Den Vestdanske Filmpulje et kortfilmcall i håbet om amodtage en masse gode ansøgninger fra projekter med et stærkt regionalt afsæt og Oscar-potentiale. Det lykkedes til fulde, og fem projekter har fået besked om, at de er udvalgt til at modtage støtte til at producere deres kortfilm.

Et af de fem hold, der har modtaget støtte til at producere kortfilm. På billedet er holdet bag kortfilmen POKE. F.v. Christian Andersen, Jesper Jørgensen, Hanna Rosland og Martin Strange-Hansen.

Den 21. september blev forløbet skudt i gang med et arrangement, hvor filmproducer Kim Magnusson delte ud af sin erfaring og viden om kortfilm, og produktionsselskaber, instruktører og forfattere kunne netværke og inspirere hinanden. Filmpuljen modtog 23 ansøgninger den 5. november, og juryen har udvalgt fem stærke projekter.

De fem projekter kan nu se frem til at deltage i et forløb, hvor de ud over at få produktionsstøtte til filmene, får adgang til at deltage i workshops og få sparring fra blandt andre Kim Magnusson. Filmene skal afleveres 1. september 2021.  Tidligere kunne Den Vestdanske Filmpulje offentliggøre et samarbejde med TV2, som også støtter de udvalgte projekter. Således er der til hvert af de fem projekter afsat 160.000 kr. fra Den Vestdanske Filmpulje og 25.000 kr. fra TV2. 
 
Stærke lokale kræfter bag sig 

Da kortfilm er billigere og produktionsmæssigt mindre omfattende end spillefilm, er det et rigtig godt format for filmtalenter til at vise, hvad de kan og til at teste nye samarbejder. Derfor er det også af stor betydning, at alle fem projekter har stærke hold bag sig. Projekternes titler er arbejdstitler.

De fem udvalgte projekter er:  

 • POKE bliver produceret af Wasabi Film.
  Instruktør: Christian Andersen, forfatter: Martin Strange-Hansen, producer: Hanna Rosland og Jesper Jørgensen
   
 • FLAMMER, FROST OG KINDHESTE bliver produceret af Jalabert Production. 
  Instruktør: Lasse Lyskjær Noer, forfatter: Nanna Cecilie Hansen og Lasse Lyskjær Noer, producer: Christian Norlyk Larsen
   
 • MARBLE bliver produceret af New Tales
  Instruktør: Sofie Markussen, forfatter: Anna Skov, producer: Jonathan Langelund og  Fie Emilie Jørgensen.
 • KRIGENS FUGLE bliver produceret af Dionysus Media
  Instruktør: Stefan Pellegriniforfatter: Josephine Maria Leopold, producer: Jacob Meier
   
 • LILY’S GHOST bliver produceret af GotFat Productions. 
  Instruktør: Kasper Møller Rask, forfatter: Kasper Møller Rask og Mie Schou, producer: Iben Søtang og Thor Hampus Bank.

Den Vestdanske Filmpulje ønsker stort tillykke til holdene! Vi glæder os til forløbet og til at se de færdige produktioner. De færdige kortfilm skal afleveres d. 1. september 2021.

Nedenfor ses der billeder af holdene bag de udvalgte kortfilm.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.