Skip to content

Wulffmorgenthalers animerede komedie MUGGE OG HANS MÆRKELIGE HJERNE klar med trailer

Se trailer og plakat til Wulffmorgenthalers nye animerede komedie MUGGE OG HANS MÆRKELIGE HJERNE, der følger op på historien om Mugge fra MUGGE OG VEJFESTEN. Publikum kan se frem til et gensyn med den sprudlende, evigt optimistiske Mugge, hans seje veninde Sofia og de energiske femlinger Allan, Allan, Allan, Allan og Allan.

Afspil video

MUGGE OG HANS MÆRKELIGE HJERNE er baseret på Wulffmorgenthalers børnebog af samme navn, der udkom på Gyldendal i 2018. Filmen får biografpremiere over hele landet i efterårsferien den 13. oktober 2022.

Mikael Wulff og Anders Morgenthaler har instrueret filmen, mens en række velkendte skuespillere igen lægger stemme til filmens karakterer. Blandt andre Jens Jacob Tychsen, Iben Hjejle, Stephania Potalivo, Mia Lyhne, Jan Gintberg, Mick Øgendahl, Nikolaj Kopernikus og Mikael Wulff og Anders Morgenthaler selv.

MUGGE OG HANS MÆRKELIGE HJERNE er lavet i et samarbejde med Zentropa og Nordisk Film Distribution, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har filmen en stærk kreativ og produktionsmæssig forankring i Viborg og Aarhus via A. Film Productions afdeling i Aarhus med co-producer Anders Mastrup i spidsen.

Handlingen

Første dag efter sommerferien skal eleverne på Basserup Kommuneskole til prøve. Og da den ellers så glade dreng, Mugge, viser sig at have en hjerne, der er så mærkelig, at hans svar får testcomputeren til at eksplodere, går hele systemet i panik. Mugge sendes omgående i specialklasse og spås en sort fremtid.

Han beslutter sig derfor for at starte sin egen skole. En skole hvor der er plads til børn med mærkelige hjerner. Han døber skolen Friheden. Samtidig begynder Mugges bedste veninde Sofia på den militante eliteskole Killer Instinct School System. Mugge og Sofia glider fra hinanden, og snart hænger deres venskab i en tynd tråd. Da konkurrencen “Kommunemesterskabet i skole” annonceres, optrappes Mugge og Sofias konflikt yderligere. Med pludselig trues byen af en hidtil uset trussel i form af en kæmpemæssig mutant af en lyserød puddel, og de to tidligere venner og deres skoler bliver tvunget til at samarbejde på trods af deres forskelligheder og redde byen fra ødelæggelse.

Skaberne bag

MUGGE OG HANS MÆRKELIGE HJERNE er skrevet af Mikael Wulff og Pernille Bønløkke Toustrup og instrueret af Mikael Wulff og Anders Morgenthaler.

Duoen Anders Morgenthaler og Mikael Wulff, som sammen danner Wulffmorgenthaler, står også bag MUGGE OG VEJFESTEN samt en række tv-programmer, podcasts og bog- og serieudgivelser så som “Mugge og vejfesten” (Gyldendal 2017), “Mugge og hans mærkelige hjerne” (Gyldendal 2018) samt de velkendte Wulffmorgenthaler-striber, som i dag er blevet folkeeje i Danmark, og som udkommer i mere end 200 aviser verden over.

Kenneth Vandel er animationsinstruktør på filmen, klipper er Sirid Graff, og Morten Dalsgaard skaber lyddesignet. Producer-teamet fra MUGGE OG VEJFESTEN, Julie Lind-Holm Hansen og Jonas Bagger, står også bag MUGGE OG HANS MÆRKELIGE HJERNE.

Filmen er produceret af Zentropa Entertainments3/New Creations 22 i samarbejde med DR med støtte fra Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje og Det Estiske Filminstitut og TV 2 Norge. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.