Skip to content

Vitello tv-serien udtaget til international festival i Annecy

I sidste uge blev det offentliggjort, hvilke projekter der er udtaget til konkurrence ved årets Annecy International Animation Film Festival. Heriblandt tv-serien ‘Vitello’, som er støttet af Den Vestdanske Filmpulje.

Vi kender Vitello fra den populære børnebogsserie af den prisbelønnede Kim Fupz Aakeson, som også har skrevet manuskript til tv-seriens 13 afsnit. ‘Vitello’ er produceret af det aarhusianske animationsstudie Ja Film i et samarbejde med Zentropa og det skotske animationsstudie SellOutPictures. Dorte Bengtson har instrueret og Anders Berthelsen fra Ja Film er producer.

At tv-serien om Vitello er udtaget i konkurrence og en del af programmet i Annecy skaber opmærksomhed i den internationale branche, og beskeden kom som en glædelig og overraskende nyhed for Anders Berthelsen og Ja Film.

”Vi er glade og stolte. Det er en kæmpe anerkendelse og en blåstempling af hele holdets arbejde”, siger Anders Berthelsen.

Annecy International Animation Film Festival er for animationsbranchen, hvad Cannes er for den traditionelle filmbranche. Festivalen fungerer som det væsentligste mødested for mere end 11.000 folk fra animationsbranchen, der handler, diskuterer og ser animationsfilm af højeste kvalitet med fokus på det kunstneriske.

Internationalt samarbejde er nødvendigt for at løfte finansieringen af større projekter som dette, og udvælgelsen af ‘Vitello’-serien er med til at åbne døre og dialog med nye samarbejdspartnere, som Ja Film skal bruge til at finansiere alle de projekter, selskabet har på tegnebrættet.

Ja Film glæder sig til at møde nye og gamle samarbejdspartnere, når de tager afsted til den hyggelige franske by Annecy for at præsentere ‘Vitello’, når festivalen foregår 10.-15. juni.

Anders Berthelsen fortsætter:

”Annecy er et fantastisk udstillingsvindue for et lille animationsstudie i Aarhus, og det er godt for alle Ja Films aktiviteter. Vi kan bruge det i finansieringen af nye projekter, til at rekruttere de dygtigste animatorer og til at komme i dialog med de rigtige. Siden nyheden landende, har vi allerede fået reaktioner fra internationale selskaber”.

Den Vestdanske Filmpulje ønsker stort tillykke til alle på holdet!

Se klip fra serien, hvor der er delte meninger om, hvor vidt det er klamt at være kærester.

Oversigt over projekter, der er udtaget til programmet i Annecy 2019.

Tv-serien ‘Vitello’ er produceret af Ja Film i co-produktion med Zentropa Entertainments og SellOutPictures og med støtte fra Det Danske Filminstitut, Creative Scotland, Den Vestdanske Filmpulje, Nordisk Film & TV Fond, DR (B&U-afdelingen), DR, Nordvision, Yle, Media (EU), Gyldendal, FilmFyn, Min Bio, NRK, Angel Film.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.