Skip to content

‘Undtagelsen’ får biografpremiere 2. juli

I anledning af, at premieredatoen er fastlagt, frigives i dag det første klip fra ‘Undtagelsen’, der får premiere i de danske biografer torsdag d. 2. juli. Støtten fra Den Vestdanske Filmpulje har været med til at sikre, at filmen delvist er optaget i Aarhus.

Afspil video

Nu kan publikum endelig se frem til premieren på årets helt store danske thriller-brag! Den stjernespækkede ‘Undtagelsen’ baseret på Christian Jungersens anmelderroste bestseller af samme navn får premiere torsdag d. 2. juli. Filmen er instrueret af Jesper W. Nielsen med det stærke kvindelige firkløver Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen i hovedrollerne. Det stjernebesatte hovedcast får selskab af Olaf Johannessen og svenske Magnus Krepper.

I dag frigiver Fridthjof Film og SF Studios det første klip fra filmen. Her får publikum en forsmag på den subtile chikane, der hersker blandt kvinderne på kontoret, hvor atmosfæren er så isnende kold og anspændt, at den går gennem marv og ben.

SE KLIPPET: ‘Undtagelsen – i biografen 2. juli 2020’

”Det er en stor fornøjelse at vi nu endelig kan offentliggøre biografpremieren den 2. juli på den længe ventede film, ‘Undtagelsen’. Det er en film der både underholder og giver noget at tale om, så den skal nok få et godt og stærkt liv hen over sommeren, nu hvor biograferne endelig åbner og er klar til bl.a. at modtage de mange danskere der kommer til at holde ferie indenfor landets grænser”, lyder det fra Frederik Juul, distributionschef hos SF Film.

Også filmens producer Marcella Dichmann glæder sig over omsider at kunne præsentere ‘Undtagelsen’ for publikum:

Det gjorde decideret ondt i mit hjerte, at vi fik udsat premieren på ‘Undtagelsen’, da Danmark lukkede ned. Derfor er vi mere klar end nogensinde, til at dele ‘Undtagelsen’ med publikum i biograferne over hele landet.

‘Undtagelsen’ er en nervepirrende thriller, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation som våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter. Men først og sidst om at være menneske i et moderne samfund.

Handlingen
Iben (Danica Curcic), Malene (Amanda Collin), Anne-Lise (Sidse Babett Knudsen) og Camilla (Lene Maria Christensen) er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang den serbiske krigsforbryder, de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben i virkeligheden kommer fra dem selv.

Holdet bag
Det er Fridthjof Film, der producerer ‘Undtagelsen’, mens succesinstruktøren bag det Robert-belønnede drama Der kommer en dag og senest TV2’s spændingsserie Greyzone, Jesper W. Nielsen, instruerer. Manuskriptet er forfattet af Christian Torpe, der har været hovedforfatter på TV2’s populære komedieserie Rita (2012), Bille Augusts prisbelønnede drama Stille Hjerte (2014) og senest også har arbejdet på den amerikanske tv-serie The Mist.

‘Undtagelsen’ er støttet af Det Danske Filminstitut, DR, Den Vestdanske Filmpulje, Creative Europe Media og Nordisk Film & TV Fond. Filmen er delvist optaget i Aarhus og er en del af Biografklub Danmarks program for sæsonen 2019/2020.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.