Skip to content

Ulaa Salims FOR EVIGT udtaget til den internationale filmfestival i Rotterdam

Ulaa Salims kommende spillefilm FOR EVIGT er udtaget til den prestigefyldte International Film Festival Rotterdam, der løber af stablen for 53. gang den 25. januar – 4. februar 2024. Filmen, der er optaget i Aarhus samt enkelte dage i Island og Norge, er et sci-fi-kærlighedsdrama med Simon Sears og Nanna Øland Fabricius i hovedrollerne. FOR EVIGT får biografpremiere herhjemme den 18. april 2024 – se teasertraileren her.

Afspil video

Ulaa Salims spillefilm FOR EVIGT får sin verdenspremiere på International Film Festival Rotterdam i starten af det nye år, hvor den er udtaget i kategorien “Big Screen Competition”, der præsenterer et udvalg af bemærkelsesværdige film, skabt til det store biograflærred. Under festivalen vil en ekspertjury vurdere filmene, hvor vinderen vil modtage en præmiesum på 30.000 euro.

I anledning af udtagelsen kan Hyæne Film og Nordisk Film også offentliggøre teasertraileren til filmen, som er et stærkt og rørende kærlighedsdrama om livets store valg. Nanna Øland Fabricius spiller sin første filmhovedrolle over for Simon Sears, og i andre roller ses Anna Søgaard Frandsen, Viktor Hjelmsø, Magnus Krepper, Zaki Youssef m.fl.

Handlingen

Et voldsomt jordskælv forårsager en mystisk sprække i havbunden flere kilometer under Atlanterhavets overflade. Det enestående naturfænomen accelererer de globale klimaforandringer dramatisk og er en mulig trussel mod menneskeheden.

Langt derfra, et sted i Danmark, slår det alvorlige gnister mellem unge Elias og Anita. De to forelsker sig i hinanden, og et passioneret kærlighedsforhold tager sin begyndelse, men også sin ende med tiden. I voksenlivet tildeles Elias en nøglerolle på det internationale hold af videnskabsfolk og klimaforskere, der skal lukke sprækken på bunden af havet. Men da han møder Anita igen, står han ansigt til ansigt med det liv, han valgte fra og må spørge sig selv: Kan man vælge sin egen skæbne?

Still fra FOR EVIGT. Foto: Morten Rygaard.

Stjernecast og nye talenter i front

Efter sin roste og prisnominerede præstation i actiondramaet SHORTA i 2020 og efterfølgende en markant rolle i Netflix’ populære serie SHADOW & BONE og SKRUK, er Simon Sears tilbage i en stor hovedrolle som klimaforskeren Elias, der skal forhindre jordens kollaps.

I den anden hovedrolle som Anita får sanger, komponist og X Factor-dommer Nanna Øland Fabricius sin første store hovedrolle på film. Som unge Anita og Elias ses stortalenterne Anna Søgaard Frandsen og Viktor Hjelmsø, og i andre roller kan publikum opleve bl.a. Magnus Krepper, Halldóra Geirhardsdóttir, Zaki Youssef, Morten Holst og Iselin Shumba.

Holdet bag filmen

FOR EVIGT er Ulaa Salims anden spillefilm efter hans anmelderroste og prisbelønnede spillefilmsdebut DANMARKS SØNNER fra 2019, som blev nomineret til og vandt flere priser og blev udtaget til en lang række filmfestivaler over hele verden. Ulaa Salim blev uddannet som instruktør fra Den Danske Filmskole i 2017 med den anmelderroste og prisvindende afgangsfilm FÆDRELAND og havde tidligere deltaget på forskellige danske og udenlandske filmfestivaler med kortfilm som EXIL, VORE FÆDRES SØNNER og DET RENE HJERTE.

FOR EVIGT er produceret af Hyæne Film ved Daniel Mühlendorph, som også producerede DANMARKS SØNNER. Han dimitterede fra Den Danske Filmskole med Ulaa Salim som producer på FÆDRELAND i 2017, hvorefter de to kompagnoner stiftede Hyæne Film. Øvrige nøglefunktioner er besat af bl.a. Jacob Møller som fotograf, Gustav Pontoppidan som Production Designer, Rune Kristiansen som Sound Designer, Juan Bastias som kostumedesigner, Valgeir Sigurdsson som komponist samt Jenna Mangulad og Mads Michael Olson som klippere.

Filmen er optaget i Danmark samt enkelte dage i Island og Norge. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er alle danske optagelser foregået i og omkring Aarhus på locations som f.eks. Musikhuset, Moesgaard Museum, restauranter og på Universitetshospitalet i Skejby. Flere jyske filmarbejdere har været en del af holdet bag filmen. Virksomheden Burning Snail i Odder, med speciale i at bygge scenografi og konstruere rekvisitter, har blandt andet bygget den ubåd, hvor flere af filmens scener foregår i.

FOR EVIGT er co-produceret med Netop Films og er støttet af Det Danske Filminstitut, DR, Den Vestdanske Filmpulje, Icelandic Film Centre, Nordisk Film & TV Fond, New Europe Film Sales, Rúv, Sena, Reykjavik Visuals.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.