Skip to content

TV 2’s nye krimiserie skaber aktivitet og omsætning på den jyske vestkyst

Optagelserne til TV2’s nye krimiserie HVIDE SANDE er ved at være ved vejs ende efter mange ugers intense optagelser i den barske vestenvind. 129 filmarbejdere har indtil videre været i gang på produktionen af TV-serien, og det store filmhold har sat sit præg på aktiviteten og omsætningen hos det lokale erhvervsliv i Ringkøbing-Skjern Kommune. Den Vestdanske Filmpulje er stolte over at støtte krimiserien, der forventes at blive set af mellem 800.000 og 1,2 mio. danskere, når den får premiere på TV2 og TV2 PLAY i løbet af 2021.

De to hovedroller i HVIDE SANDE spilles af Marie Bach Hansen og Carsten Bjørnlund. Foto: Per Arnesen/TV 2

TV-serien er optaget on location i Hvide Sande, det betyder, at næsten alle optagelserne foregår i og omkring Hvide Sande. Det skaber en masse aktivitet og omsætning hos det lokale erhvervsliv, når 129 filmarbejdere og 25-30 busser og biler slår sig ned i det vestjyske i en optageperiode på 18-19 uger.

Optagelserne beskæftiger dagligt mellem 70 og 80 personer, fortæller producer og direktør for det aarhusianske produktionsselskab Deluca Film, Morten Rasmussen, til Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Det store filmhold har omkring 5000 overnatninger i Ringkøbing-Skjern Kommune, og dertil kommer forplejning til filmholdet, location udlejning, materialer, udstyr, transport og meget andet, som skal til for at stable en tv-serie på benene. Den aktivitet og omsætning, en produktion som HVIDE SANDE skaber i lokalmiljøet, viser, at når Den Vestdanske Filmpulje investerer i film- og tv-projekterer det ikke kun til fordel for film- og mediebranchen. Produktionens forbrug i området skaber ringe i vandet til glæde for flere lokale virksomheder. 

HVIDE SANDE bliver produceret af Deluca Film og TV 2 med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje, Nordisk Film- og TV Fond, Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein og Ringkøbing-Skjern Kommune. Kommunen og erhvervslivet har gjort det hele muligt ved at stå sammen og bakke op om serien med hjælp på alle niveauer og flere millioner i rede penge.

Læs Dagbladet Ringkøbing-Skjerns fulde artikel om produktionen af HVIDE SANDE

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.