Skip to content

TV 2 optager tv-serie i Holstebro

Bille August filmatiserer i disse dage bogklassikeren ’Lykke-Per’ på Hjerl Hede ved Holstebro. Henrik Pontoppidans roman, der er en del af den danske kulturkanon, bliver TV 2’s største enkeltstående fiktionssatsning nogensinde.

Foto: Rolf Konow

Skuespiller Esben Smed (’Bedrag’, ’Sommeren ’92’) udfolder sig i disse dage sammen med et hårdtarbejdende filmhold på Hjerl Hede. Serien lægger sig til rækken af danske film- og tv-produktioner, der i stigende grad vælger Jylland som location.

”Hjerl Hede og egnen omkring har mange kvaliteter, som jeg er glad for kan komme i spil til så væsentlig en dansk fortælling som ’Lykke-Per’. Det er et spændende kulturhistorisk sted, og vi håber, at tv-serien vil give endnu flere danskere lyst til at besøge vores frilandsmuseum”, siger borgmester H. C. Østerby fra Holstebro.

Holstebro Kommune står sammen med en række jyske kommuner bag Den Vestdanske Filmpulje, der arbejder for at sikre film- og tv-serier også produceres uden for hovedstaden. Serier som ’Dicte’ og ’Norskov’ er andre eksempler på fortællinger fra Jylland, som Den Vestdanske Filmpulje står bag.

”Når store produktioner rykker ud til provinsen, er det med til at styrke diversiteten i danske filmfortællinger gennem de mange unikke locations. Samtidig er det godt for udviklingen af den regionale filmbranche og de mange serviceerhverv produktionerne trækker på, ”siger Carsten Holst, chef for Den Vestdanske Filmpulje og for Filmby Aarhus.

’Lykke-Per’ er et værk, hvis aktualitet er slående, når man tænker på, at det blev skrevet for mere end 100 år siden. Romanen er et af de væsentligste værker i dansk litteratur og er en del af den danske kulturkanon.

Det er en medrivende kærlighedshistorie og en udviklingshistorie om et moderne, ambitiøst menneske, der stræber efter det lykkelige liv og frigørelsen fra barndomshjemmets snævre rammer.

’Lykke-Per’ er også en fortælling om valget mellem karriere og familie, og samtidig er ’Lykke-Per’ en fascinerende beskrivelse af Danmark i slutningen af 1800-tallet – på kanten af det moderne gennembrud.

Serien bliver vist på TV 2 i 2019.

 

Mere:
Så er optagelserne af “Lykke-Per” i gang (nyhed TV 2).

Lykke-Per på TV 2 (nyhed TV2).

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.