Skip to content

TV 2 og Deluca Film på vej med ny sæson af den vestjyske krimiserie HVIDE SANDE

Optagelserne er i gang til anden sæson af krimiserien HVIDE SANDE, hvor den lille, idylliske by ved den jyske vestkyst igen danner rammen for en ny og spændende krimifortælling.

Anne Louise Hassing og Allan Hyde spiller hovedkaraktererne, Maj og Bjørn, i anden sæson af HVIDE SANDE. Foto: Per Arnesen/TV 2
Anne Louise Hassing og Allan Hyde spiller hovedkaraktererne Maj og Bjørn i anden sæson af HVIDE SANDE. Foto: Per Arnesen/TV 2

I første sæson af HVIDE SANDE fra 2021 gik danske Helene og den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas undercover i Hvide Sande for at finde gerningsmanden bag et brutalt mord på en ung, tysk surfer. Krimiserien blev en stor seersucces med over én million seere. Derudover har serien været et internationalt hit og er solgt til 40 lande, herunder de nordiske lande, USA, Storbritannien og Japan.

Nu er optagelserne gået i gang til anden sæson af HVIDE SANDE, der, ligesom første sæson, udspiller sig i den rå og og smukke natur ved den jyske vestkyst. I HVIDE SANDE Sæson 2 udfolder sig en ny krimifortælling. Der bliver introduceret to nye hovedpersoner, den stressramte efterforsker Maj og den unge lokalbetjent Bjørn, der bliver spillet af skuespillerne Anne Louise Hassing og Allan Hyde. Derudover medvirker Frederikke Dahl Hansen og Anders Brink Madsen, mens seerne også kan glæde sig til et gensyn med blandt andre Jesper Asholt, Camilla Bendix og Bodil Jørgensen, der også medvirker i første sæson.

En ny start

Da den erfarne drabschef Maj Lorentzen (Anne Louise Hassing) får en blodprop på grund af stress, lægger hun sit liv om og flytter til Hvide Sande for at finde ro – og for at genskabe forholdet til sin voksne datter (Frederikke Dahl Hansen) og sit barnebarn, der bor i byen.

Men en af Hvide Sandes prominente skikkelser er blevet myrdet, og efter en måned er efterforskningen gået i stå. Den lokale betjent, Bjørn (Allan Hyde), forsøger derfor at overtale Maj til at hjælpe med at opklare mordet. Samtidig med at Maj prøver at finde sig til rette ved Vesterhavet og forsigtigt nærmer sig sin datter, trækker mordsagen og hendes gamle profession i hende, og snart er hun og Bjørn på sporet af en morder i Hvide Sande.

Holdet bag 

Anden sæson af HVIDE SANDE er skrevet af Morten Dragsted (TINKA OG SJÆLENS SPEJL, GREYZONE, TAG MIN HÅND) med Iben Albinus Sabroe og Neel Feldtstedt som episodeforfattere. Mads Kamp Thulstrup (ARVINGERNE, DEN SOM DRÆBER, RAGNAROK) er instruktør på sæsonens seks afsnit.

Sæson to af HVIDE SANDE er på seks afsnit og bliver produceret af aarhusianske Deluca Film ved Morten Rasmussen og Peter Bech. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje og Ringkøbing-Skjern Kommune bliver serien optaget on location i Hvide Sande og omegn i Vestjylland.

HVIDE SANDE Sæson 2 forventes at få premiere på TV 2 og TV 2 Play i 2025.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.