Skip to content

Tre Filmpulje-støttede film shortlistet til Oscar

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences har netop offentliggjort shortlisten til 10 kategorier til Oscaruddelingen 2024. Hele fire danske film har fundet frem til slutspurten, og tre af de fire film er blevet til med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Still fra RIDDER LYKKE. Foto: Jalabert Production.

Fire danske film er et skridt nærmere en Oscarnominering, efter at The Academy of Motion Picture Arts and Sciences i dag har offentliggjort shortlisten til 10 kategorier til Oscaruddelingen 2024. De fire film er VANSKABTE LAND, BASTARDEN, APOLONIA, APOLONIA og RIDDER LYKKE, og de tre sidstnævnte er blevet til med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Spillefilmen BASTARDEN, der er instrueret af Nikolaj Arcel, er shortlistet i kategorien ‘International Feature Film’ – en shortliste bestående af 15 film, hvoraf de fem endelige Oscarnomineringer i kategorien udvælges. Filmen havde sin verdenspremiere på den prestigefyldte festival Venedig Film Festival i starten af september og har siden vakt begejstring herhjemme og over hele verden.

BASTARDEN er produceret af Zentropa Productions, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er alle filmens danske optagelser foregået i Viborg og Holstebro Kommune.

APOLONIA, APOLONIA er instrueret af Lea Glob, og den er shortlistet i kategorien ‘Documentary Feature Film’ – en shortliste bestående af 16 film. Dokumentaren blev centrum for international opmærksomhed, da den modtog hovedprisen på IDFA – International Documentary Festival Amsterdam sidste efterår, og i starten af året vandt den også hovedprisen “Bedste Nordiske Dokumentar” ved Göteborg Filmfestival.

APOLONIA, APOLONIA er produceret af Danish Documentary Production, og med støtte fra Filmpuljen har aarhusianske filmfolk været en del af produktionen, og der er lavet optagelser i Filmby Aarhus’ studier.

Kortfilmen RIDDER LYKKE, der er instrueret af Lasse Lyskjær Noer, er shortlistet i kategorien ‘Live-Action Short Film’ – en shortliste bestående af 15 film. RIDDER LYKKE har siden sin premiere rejst verden rundt på filmfestivaler, hvor den har modtaget flere priser. Filmen modtog i starten af året blandt andet juryens ærespris ved Festival du court métrage de Clermont-Ferrand – en af verdens største og vigtigste festivaler dedikeret til kortfilm.

RIDDER LYKKE er produceret af aarhusianske Jalabert Production, og den er optaget i Aarhus Kommune. Det er første gang, Jalabert Production er i spil til en Oscarstatuette, til gengæld har de teamet op med det erfarne produktionsselskab M&M Productions, som tidligere har været shortlistet hele 15 gange til en Oscar i live action kortfilmskategorien. RIDDER LYKKE er blevet til under Den Vestdanske Filmpuljes kortfilm call fra 2020, der havde fokus på fortællinger med festivalpotentiale.

Den 23. januar bliver den endelige liste over Oscarnominerede film offentliggjort, og Oscaruddelingen løber af stablen den 10. marts 2024.

Stort tillykke til holdene bag de shortlistede film.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.