Skip to content

Tre film støttet af Den Vestdanske Filmpulje i konkurrence ved Nordisk Panorama

Når Nordisk Panorama Filmfestival i år skydes i gang den 16. september, har tre film i konkurrence-programmet fået støtte fra Den Vestdanske Filmpulje. Kortfilmene ORGIASTIC HYPER PLASTIC og JÆGERBØRN er nomineret i kategorien “Best Nordic Short Film”, og den animerede dokumentarfilm FLUGT er nomineret til “Best Nordic Documentary.

Kortfilmen ORGIASTIC HYPER PLASTIC er en svanesang til det mest forførende materiale, som vores verden nu begraves i, nemlig plastik. Et materiale, der næsten ikke koster noget, som er nemt at forme, blødt og hårdt og i alle regnbuens farver. Materialet som vores barndomslegetøj var lavet af, og et materiale hvis styrke og uforgængelighed har vist sig at være dets mest skadelige egenskab. Filmen er instrueret af Paul Bush og produceret af Viborg-baserede Late Love Productions ved Lana Tankosa Nikolic og co-produceret af engelske Ancient Mariner Productions. Producer Lana Tankosa Nikolic har skabt flere prisbelønnede animerede kunst-kortfilm. Blandt andet det DVF-støttede VR-værk THE HANGMAN AT HOME, som sidste år vandt VR-hovedprisen ved Venedig Filmfestival.

JÆGERBØRN er en af fire korte dokumentarfilm, der er blevet til under Den Vestdanske Filmpuljes initiativ VESTDOKS. JÆGERBØRN giver et fascinerende indblik i en helt særlig verden, hvor eleverne på en østjysk efterskole bærer våben i undervisningen, og hvor jagten er afgørende for fællesskabet og en naturlig del af drengenes stræben mod at blive mænd. Filmen er instrueret af Andreas Thaulow og produceret af Emil Johnsen for aarhusianske GotFat Productions. GotFat har produceret den prisvindende dokumentarfilm THE REMANDEE – LOVE SONGS FROM A PRISON og co-produceret speedway-filmen KONGERNES FALD, der havde Bullit Film som hovedproducent.

Den animerede dokumentarfilm FLUGT handler om den 36-årige veluddannede ”Amin”, der ankom til Danmark som et uledsaget flygtningebarn for over 20 år siden. Han er homoseksuel og skal giftes med sin partner, men hemmeligheder truer med at ødelægge det liv, han har skabt for sig selv. I filmen fortæller “Amin” for første gang om sin farefulde flugt fra Afghanistan til Danmark i en række interviews med sin gode ven, som også er filmens instruktør, Jonas Poher Rasmussen. FLUGT giver indblik i en højaktuel historie. Filmen har høstet et væld af prestigefyldte priser og udover nomineringen ved Nordisk Panorama er FLUGT også shortlistet til European Film Festival og er nomineret som en af de fem nordiske kandidater til den årlige Nordisk Råds Filmpris. FLUGT har tidligere vundet den internationale jurypris på Sundance Filmfestival og var på den prestigefyldte liste over særligt udvalgte film til Cannes Festivalens digitale udgave i 2020. Filmen kan stadig ses i udvalgte biografer.

Det var ANIDOX – en kreativ workshop og udviklingsplatform under The Animation Workshop i Viborg – der blev startskuddet på tilblivelsen af den animerede dokumentar for mere end syv år siden, og en række lokale kræfter arbejdede på både animation og storyboard til filmen. FLUGT er produceret af Final Cut for Real og Sun Creature i co-produktion med Vivement Lundi, Mer Film og Mostfilms.

I festivalkategorien ‘Special Programme’ ved Nordisk Panorama er klimadokumentaren 70/30 udtaget, som tidligere i år åbnede dokumentarprogrammet på CPH:DOX. Filmen er instrueret af Phie Ambo og produceret af Hansen & Pedersen med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje. 

Den Vestdanske Filmpulje er stolte over at have støttet filmene og ønsker alle holdene tillykke med nomineringerne og held og lykke.

Nordisk Panorama Filmfestival har i mere end 30 år vist et udvalg af de bedste Nordiske kort- og dokumentarfilm, og i år foregår festivalen fra den 16.-21. september i Malmø. Der afholdes både filmvisninger og en række events, der henvender sig til både et offentligt publikum og til filmbranchen. Målet for festivalen er at skabe en essentiel platform for publikum, filmskabere, producere, distributører og beslutningstagere, som stræber efter at bidrage til flere og bedre nordiske kort– og dokumentarfilm.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.