Skip to content

Tre danske film støttet af Filmpuljen nomineret til European Film Awards

Tre danske film er nomineret til Europas svar på Oscar-uddelingen, European Film Awards, og alle tre film er blevet til med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje. APOLONIA, APOLONIA er nomineret til bedste dokumentar, Mads Mikkelsen er nomineret til bedste europæiske skuespiller for sin rolle som Ludvig Kahlen i BASTARDEN og STILLE LIV er nomineret som bedste europæiske debutfilm af filmkritikere.

Still fra APOLONIA, APOLONIA. Foto: Danish Documentary Production.
APOLONIA, APOLONIA blev kåret som ’Bedste dokumentar’ ved året Bodiluddeling. Foto: Danish Documentary Production.

Der er i alt tre nomineringer til dansk film ved årets European Film Awards, der finder sted i Berlin den 9. december. Nomineringerne er gået til produktioner, som alle er blevet til med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje, og det er vi enormt stolte af. Vi ønsker stort tillykke til de nominerede og held og lykke til European Film Awards.

APOLONIA, APOLONIA er nomineret til bedste europæiske dokumentar. Filmen blev centrum for international opmærksomhed, da den modtog hovedprisen på IDFA – International Documentary Festival Amsterdam – sidste efterår, og i starten af året vandt den også hovedprisen “Bedste Nordiske Dokumentar” ved Göteborg Filmfestival. Filmen er skabt af Lea Glob, der har fulgt billedkunstneren Apolonia Sokol i 13 år igennem hendes personlige og kunstneriske udvikling. Filmen er produceret af Danish Documentary Production, og med støtte fra Filmpuljen har aarhusianske filmfolk været en del af produktionen, og der er lavet optagelser i Filmby Aarhus’ studier. APOLONIA, APOLONIA kan lige nu ses på DR TV.

Mads Mikkelsen er nomineret til bedste europæiske skuespiller for sin hovedrolle som Ludvig Kahlen i storfilmen BASTARDEN. BASTARDEN er instrueret af Nikolaj Arcel og tager udgangspunkt i et særligt stykke dramatisk danmarkshistorie om opdyrkningen af den jyske hede i 1750’erne. BASTARDEN havde verdenspremiere på den prestigefyldte Venedig International Film Festival i starten af september, og filmen skal desuden repræsentere Danmark i Oscar-kapløbet om en nominering i kategorien ‘International Feature Film’. Filmen er produceret af Zentropa, og med støtte fra Filmpuljen er store dele af optagelserne foregået i Holstebro og Viborg Kommune.

STILLE LIV er nomineret til European Discovery-prisen for bedste europæiske debutfilm nomineret af en FIPRESCI-jury. Filmen er instrueret af Malene Choi, og den fik sin premiere på dette års Berlinale i februar, hvor filmen modtog kritikerprisen uddelt af FIPRESCI-juryen. STILLE LIV er et drama om transnational adoption, og filmen kredser sig om blodets og slægternes bånd og om at høre til og ikke høre til, sådan som adopterede kan opleve det. Filmen er produceret af Manna Film, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er alle filmens optagelser foregået i Syddjurs Kommune.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.