Skip to content

Aarhusianske filmskabere bag humoristisk kærlighedsdrama med Annika Aakjær i hovedrollen

New Tales og Scanbox er i dag klar med trailer og plakat til instruktør Alexander Sagmos nye spillefilm ESTHERS ORKESTER – en rørende fortælling om kærlighed og familie. Filmen får premiere den 2. juni 2022.

Afspil video

I traileren møder vi Esther, der forsøger at springe ud som tegneserieforfatter og på sin vej træffer Thomas. Vi ser, hvordan familien med Thomas som dirigent forsøger at navigere i hverdagen i et humoristisk kærlighedsdrama fortalt gennem Thomas og Esthers første og sidste dag sammen.

I titelrollen som Esther ses sangskriver og skuespiller, Annika Aakjær, der har Johannes Lilleøre ved sin side som Esthers mand, Thomas. ESTHERS ORKESTER er instrueret af Alexander Sagmo, der sammen med Troels Engelbrecht også har skrevet manuskriptet. Filmen har desuden Ulf Pilgaard, Peter Gantzler og Emma Pi i de bærende roller.

Handlingen

For Thomas har livet altid været noget, der skulle afværges. Hans kone, Esther, har dirigeret familiens orkester, men da hverdagen bliver vendt på hovedet, tvinges den distræte Thomas til at overtage dirigentstokken. Som familiefar og mand må Thomas nu holde fatningen, hente sine døtre og manøvrere rundt i, hvad der for alle andre bare er en helt almindelig, travl hverdag.

I bakspejlet gennemlever Thomas dagen, hvor han møder Esther for første gang. To skæbnesvangre døgn flettes sammen: Begge uperfekte, uforudsigelige og smukke på deres helt egen måde. Thomas konfronteres i disse to døgn med tiden, kærligheden og døden – tre ting, som ikke kan afværges.

Holdet bag

Det er fire aarhusianske filmfolk, der står bag ESTHERS ORKESTER. Alexander Sagmo (instruktør og manuskript), Troels Engelbrecht (manuskript) samt Jonathan Langelund og Mette Mikkelsen (produktion) er alle uddannet fra Super8. Alexander Sagmo debuterede i 2017 med spillefilmen NEEDLE BOY, som også er skrevet i samarbejde med Troels Engelbrecht. Alexander Sagmos værker har høstet flere priser på internationale filmfestivaler, senest for kortfilmen LYDEN AF UVENTET DØD fra 2019.

ESTHERS ORKESTER er produceret af Jonathan Langelund og Mette Mikkelsen, der står bag det Aarhus-baserede produktionsselskab New Tales. Filmen distribueres af Scanbox Entertainment, og den er støttet af Den Vestdanske Filmpulje og optaget på location i Aarhus.

Nye filmtalenter og gamle kendinge

Rollen som Esther er Annika Aakjærs første hovedrolle på film. Annika Aakjær, der både er kendt for skuespil, sin komiske sans og en række værtsroller, fik oprindeligt sit gennembrud som sangskriver og sanger. Det er derfor naturligt, at hun også har skabt lydtæppet til ESTHERS ORKESTER. Johannes Lilleøre, der spiller Thomas, ses i ESTHERS ORKESTER også i sin første hovedrolle på film. Han er kendt fra tv-serier som BORGEN og NIKOLAJ OG JULIE og en lang række teaterforestillinger gennem de sidste 20 år. I andre markante roller ses bl.a. Ulf Pilgaard, Stina Ekblad og Peter Gantzler samt Emma Pi.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.