Skip to content

To ud af tre danske Oscar-bud er støttet af Den Vestdanske Filmpulje

Den danske Oscar-komité har udpeget tre film, der har chancen for at blive Danmarks kandidat i kapløbet om en nominering i kategorien “International Feature Film” ved den kommende Oscar-uddeling – og vi er meget stolte af, at to af de tre film er blevet til med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Still fra APOLONIA, APOLONIA. Foto: Danish Documentary Production

Den danske Oscar-komité har udpeget NÅR BEFRIELSEN KOMMER af Anders Walter, BASTARDEN af Nikolaj Arcel og dokumentaren APOLONIA, APOLONIA af Lea Glob – de to sidstnævnte er støttet af Filmpuljen.

APOLONIA, APOLONIA blev centrum for international opmærksomhed, da den modtog hovedprisen på IDFA – International Documentary Festival Amsterdam sidste efterår, og i starten af året vandt den også hovedprisen “Bedste Nordiske Dokumentar” ved Göteborg Filmfestival. Filmen er instrueret af Lea Glob og produceret af Danish Documentary Production. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har aarhusianske filmfolk været en del af produktionen, og der er lavet optagelser i Filmby Aarhus’ studier.

BASTARDEN, der har dansk premiere den 5. oktober, er allerede udtaget til flere store prestigefyldte festivaler. Den er blandt andet med i hovedkonkurrencen på Venedig Film Festival, og den er udtaget til Toronto Film Festival og San Sebastian Film Festival. Filmen er instrueret af Nikolaj Arcel og produceret af Zentropa Productions. Filmen er optaget i Danmark, Tyskland og Tjekkiet, og med støtte fra Filmpuljen er alle filmens danske optagelser foregået i Holstebro og Viborg Kommune.

Den endelige kandidat til en Oscar-nominering bliver udpeget den 26. september.

Foto: Henrik Ohsten / Zentropa
BASTARDEN blev kåret som ’Bedste film’ ved årets Bodiluddeling, og Mads Mikkelsen fik prisen for ’Bedste mandlige hovedrolle’ for sin præstation i filmen. Foto: Henrik Ohsten / Zentropa.
Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.