Skip to content

To kortfilm støttet af DVF er med i opløbet til en Robert Pris 2020

Danmarks Filmakademi har netop offentliggjort listen med de 10 kortfilm, der er med i opløbet om nomineringer til Robert Prisen 2020, Fiktion/Animation. Hos Den Vestdanske Filmpulje er vi glade for at have støttet to af de ti film.

Udefra kan vejen fra et talentfuldt projekt til en Robert-nominering synes kort. Holdet bag kortfilmen ’Tree Brothers’ vandt i 2018 konkurrencen ’Nye Talenter’ initieret af Den Vestdanske Filmpulje, og i 2019 figurerer de nu på shortlisten med fortællingen om tre brødre, der flygter fra en flygtningelejr og sætter retning i mod Danmark. Filmen er instrueret af Lasse Ulvedal Tolbøll og produceret af aarhusianske Jalabert Production med Anders Niels Berg og Christian Norlyk som producere.

Den anden shortlistede kortfilm er ’Bølger’. Her dyrker to personer sex i hemmelighed. 21 års forskel og vidt forskellige liv samler parret og provokerer lokalsamfundet på øen Rømø. Det er aarhusianske Ann-Sofie Grøndel, der er producer, Thomas Elley er instruktør og manusforfatter, uddannet på VIA Multiplatform Storytelling and Production i Filmby Aarhus. Filmen er produceret af KATZ Film.

Begge film vises på OFF19 (Odense International Film Festival).

Mere: Danmarks Filmakademi – De 10 shortlistede film til Årets kortfilm: Fiktion/Animation

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.