Skip to content

Teasertraileren til ‘Undtagelsen’ er klar

Fridthjof Film og SF Studios har i dag offentliggjort teasertraileren til ‘Undtagelsen’, som med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er optaget på location i Aarhus. Filmen er den længe ventede filmatisering af Christian Jungersens anmelderroste gennembrudsroman af samme navn.

Afspil video

‘Undtagelsen’ er instrueret af succesinstruktøren Jesper W. Nielsen og skrevet af Christian Torpe. Den har Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin og Lene Maria Christensen i hovedrollerne. ‘Undtagelsen’ er en nervepirrende thriller, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation som våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter. Men først og sidst om at være menneske i et moderne samfund.

Optagelser i Aarhus og lokalt hold
Holdet var i Aarhus fire uger i september og oktober sidste år, hvor flere scener blev optaget i lejligheder, på Vester Kirkegård, Hotel Royal, Sankt Clemens Bro, Kommunehospitalet og i Rådhusparken. Desuden er vigtige funktioner på produktionsholdet varetaget af aarhusianske filmfolk. Erik Zappon er filmens cheffotograf, Rasmus Frøkjær Justesen og Ulla Malmros står for locations, og der er jyske folk i næsten alle afdelinger på holdet.

‘Undtagelsens’ producer Marcella Dichmann fra Fridthjof Film udtaler:

”Det er givende for dansk film, at vi ikke kun koncentrerer os om det kreative filmmiljø i København, men at vi også udforsker, fastholder og styrker filmmiljøet i Jylland. Det bliver bestemt ikke sidste gang, vi optager i Den Vestdanske Filmpuljes område.”

Erik Zappon og instruktør Jesper W. Nielsen glæder sig også over at filme i Aarhus og fortæller sammen:

”Det er fantastisk at fusionere to store vestlige byer og trække de mest interessante og stemningsskabende stykker fra byerne og forme dem til filmens univers. Vi filmede på nogle fantastiske locations, der virkelig klæder filmens look og tone.”

Handlingen
Iben (Danica Curcic), Malene (Amanda Collin), Anne-Lise (Sidse Babett Knudsen) og Camilla (Lene Maria Christensen) er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang den serbiske krigsforbryder, de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben i virkeligheden kommer fra dem selv.

Om bogen
Da Undtagelsen udkom på Gyldendal i 2004, blev den en øjeblikkelig succes med overstrømmende anmeldelser og udsolgte oplag. Bogen har solgt svimlende 200.000 eksemplarer i Danmark og er også belønnet med De Gyldne Laurbær. Den er udgivet internationalt i 20 lande over hele verden, bl.a. i USA hvor den fik en fornem anmeldelse i The New York Times.

Fakta

Filmholdet:
Instruktion: Jesper W. Nielsen
Manuskript: Christian Torpe
Fotograf: Erik Zappon
Production Designer: Sabine Hviid
Komponist: Henrik Lindstrand
Producere: Marcella Dichmann, Mille Bjørke og Miriam Nørgaard
Executive Producer: Ronnie Fridthjof
Selskab: Fridthjof Film

Investorer: Det Danske Filminstitut v/ filmkonsulent Mikkel Munch-Fals, DR, Den Vestdanske Filmpulje, Creative Europe Media og Nordisk Film & TV Fond.

Distribution: SF Studios
Internationalt salg: Level K v/ Tine Klint

Rollelisten:
Anne-Lise: Sidse Babett Knudsen
Iben: Danica Curcic
Camilla: Lene Maria Christensen
Malene: Amanda Collin
Paul: Olaf Johannessen
Gunnar: Magnus Krepper
Rasmus: Simon Sears
Mirko Zigic: Borut Vesselko

Og mange flere

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.