Skip to content

Talenter og filmskabere hyldet til premieren på fem nye kortfilm

I går hyldede vi nogle af de bedste talenter og filmskabere ved et flot premierearrangement i Aarhus på fem nye kortfilm udviklet under vores årlige kortfilm call. De fem film, MASTER SENSEI, DIG & MIG & MÆLKEVEJEN, KAMP, DRØMMEDRENG og GOLIA, rullede over biograflærredet foran en fuld sal med folk fra branchen, skuespillere, statister, filmholdene bag de fem film og deres venner og familier.

Foto: Ray Løvschal

MASTER SENSEI, DIG & MIG & MÆLKEVEJEN, KAMP, DRØMMEDRENG og GOLIA er udviklet og produceret af jyske filmselskaber sammen med nogle af de dygtigste regionale talenter.

Filmene er blevet til under vores kortfilm call lavet i samarbejde med Aarhus Filmværksted – de fire førstnævnte film er resultatet af vores kortfilm call fra 2022 og den sidste er et af resultaterne af vores kortfilm call fra 2021, hvor de resterende film havde premiere i efteråret 2022.

Vi ønsker stort tillykke med de stærke film til holdene bag.

MASTER SENSEI

Instruktør: Theis Gavnbo Holmstrup
Manuskript: Jes Bergholt Bach
Producer: Magnus Porsmose Petersen
Producent: Styrvolt

Den udskældte og tidligere verdenskendte elitesoldat, Master Sensei, må hjælpe den unge spejlerdreng, “Grisling”, der forsøger at få sin ganebøjle tilbage fra den tyranniserende bølle, Lange Laurits. MASTER SENSEI er en eksplosiv og humoristisk kortfilm, der handler om at finde sin plads i tilværelsen, uanset hvad det indebærer.

DIG & MIG & MÆLKEVEJEN

Instruktør: Marie Gøtzsche
Manuskript: Daniel Laursen
Producer: Fie Emilie Jørgensen
Producent: New Tales, Super8, F22 Studio

Til receptionen for Klaras nye digtsamling er aftenens hovedperson ivrig for at fejre det med veninden Simone. Men Simone er mere modvillig. Hun har ikke lyst til at drikke sig fuld og afslår Klaras initiativer til at feste, som de gjorde engang. I længsel efter den tosomhed, de havde før i tiden, tager Klara en drastisk beslutning. Men natten ender med en skæbnesvangre ulykke.

KAMP

Instruktør og manuskript: Rod Ibsen
Producer: Astrid Gott Schmidt
Producent: GotFat Productions

Der er landskamp, og fodboldstadionet er proppet med hujende fans i fodboldtrøjer og fadøl i hænderne. På tribunen foregår der dog en helt anden kamp; en kamp mellem to vennegrupper med Julius og Robert på frontlinjen. Et sammenstød mellem en brutal cancel culture og en mandsdomineret fodboldkultur vil dog, at relationen mellem de to drenge ikke just er selvsagt.

DRØMMEDRENG

Instruktør og manuskript: Ludvig Christian Næsted Poulsen
Producer: Julius Alsinger Plambech
Producent: New Tales, Los Film

Elias drømmer om en familie. Christian er glad for deres frie tilværelse i et åbent forhold, hvor de har tid og råd til at rejse, købe dyre designermøbler og kære om hinanden. Elias har længe kunne holde sin længsel i ro, men da han starter på sit nye arbejde som psykolog på et skolehjem, er det som om, at bærret flyder over. Han må se i øjnene, at et liv uden et menneskeligt ansvar for andre end ham selv, aldrig kan blive et lykkeligt liv for ham.

GOLIA

Instruktør og manuskript: Alice Hjorth
Producer: Selina Wilken og David Lukunku
Producent: Beofilm Vest

GOLIA foregår i en nær fremtid, hvor klimakrisen raser, og tech-giganten Golia er blevet altdominerende. Hacktivisterne Xtinct Bugs kæmper mod Golia, men deres forsøg på at hacke dem får alvorlige konsekvenser, da de undervurderer Golias magt. GOLIA er en sci-fi kortfilm inspireret af 90’ernes cyperpunk og hackerfilm, der rejser kritik over for, hvordan moderne teknologi kan påvirke og kontrollere vores liv.

Den Vestdanske Filmpulje og Aarhus Filmværksted sikrer med det årlige kortfilm call en unik støtte til det øverste talentlag med kontanter, udstyr, rådgivning og netværk – formålet er at give talenterne det bedst mulige udgangspunkt for at kunne indtræde i den professionelle branche.

Foto: Ray Løvschal

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.