Skip to content

Store følelser er på spil i Frelle Petersens nye film optaget i Tønder

For bare tre år siden overraskede Frelle Petersen de danske biografgængere med sin film ONKEL, som udspillede sig på klingende sønderjysk med en historie fra hverdagslivet et sted nær grænsen. Nu er Frelle Petersen tilbage med sin nye film, RESTEN AF LIVET, som får biografpremiere den 7. juli.

Afspil video

RESTEN AF LIVET udspiller sig i Sønderjylland og er et livsbekræftende familiedrama om Egon og Maren, der mister deres voksne søn og sammen med deres voksne datter, Line, skal forsøge at finde tilbage til livet igen.

Frelle Petersen har skrevet filmens historie på baggrund af meget research. Nu glæder han sig til at rulle den sønderjyske dialekt og særegne lune ud for biografpublikummet:

Filmen handler om, hvordan livet med ét slag kan blive forandret for altid. Og om hvordan dette ikke kun påvirker det enkelte familiemedlem, men også selve familierelationen. Det er de små detaljer i relationerne og konflikterne, jeg særligt dyrker i filmen og her min store interesse ligger.

Foran og bag kameraet

I filmens hovedroller ses Jette Søndergaard, Ole Sørensen og Mette Munk Plum. Derudover medvirker også Lasse Lorenzen, Eskil Tonnesen, Ole Caspersen, Karen Tygesen og flere af dem som også huskes fra Frelle Petersens tidligere film, ONKEL. RESTEN AF LIVET er anden film i en planlagt trilogi, hvor ONKEL var den første.

Filmen er skrevet, instrueret og klippet af Frelle Petersen, produceret af Zentropa ved producer Jonas Bagger, filmen af Jørgen Johansson (DFF) og med production design af Julie Hennecke Hartmann og Gitte Malling. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er RESTEN AF LIVET optaget i Tønder Kommune, og filmen har også modtaget støtte fra Det Danske Filminstitut, Tønder Kommune, Nordisk Film & TV Fond i samarbejde med Xee, TV 2 Danmark, TV 2 Norge og Mer Filmdistribution. Distribueret af Nordisk Film Distribution, og filmen er en del af Biografklub Danmark.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.