Skip to content

Stjernespækket feel-good drama af Mehdi Avaz filmer i Aarhus

I disse dage er filminstruktør Mehdi Avaz i gang med at optage sin nye film, TOSCANA, i Aarhus – bl.a. på Michelin-restauranten Frederikshøj.  rollelisten kan publikum glæde sig til at se komiker Anders Matthesen, Ghita Nørby, Sebastian Jessen og den populære musiker Christopher. TOSCANA bliver Mehdi Avaz første film, siden han tidligere på året flyttede produktionsselskabet, Rocket Road Pictures, til Filmby Aarhus, og filmen er bl.a. støttet af Den Vestdanske Filmpulje.

Behind-the-scenes billede fra optagelserne på TOSCANA på Frederikshøj i Aarhus. Fra venstre ses Christopher, Ari Alexander, Anders Matthesen og Karoline Brygmann. Foto: Den Vestdanske Filmpulje

Mehdi Avaz startede i oktober optagelser i Italien på TOSCANA – et feel-good drama om en mands rejse for at finde sig selv. Nu er produktionen vendt tilbage til Danmark for at lave de sidste optagelser, der i denne uge foregår på locations i Aarhus. 

Filminstruktør Mehdi Avaz tog publikum og filmbranchen med storm, da han for tre år siden havde biografpremiere på sin debutfilm MENS VI LEVER. Kun to år senere præsenterede han dramaet KOLLISION, som solgte knapt 250.000 billetter, mens han i år har produceret den anmelderroste tv-serie ALFA, som har været vist på TV2 Zulu. Nu er han klar til at præsentere sin tredje spillefilm, TOSCANA, hvor han endnu engang har samlet et imponerende cast omkring sig. 

Om filmen fortæller Mehdi Avaz:
”TOSCANA er en livsbekræftende fortælling, som skal huske publikum på, at de skal nyde livet og tro på sig selv. De skal turde at give sig hen, sadle om og lukke nye mennesker ind. Det er et fantastisk budskab at give publikum med efter at have set filmen. Samtidig står vi netop nu i en svært foranderlig verden, hvor det er vigtigt, at vi holder liv i kunsten og fællesskabet – vi skal tro på, at verden nok skal blive god igen. Det er første gang, at jeg prøver kræfter med feel-good, men det bliver samtidig sårbart, sanseligt, smukt og rørende, og det er fantastisk at se Anders Matthesen folde sig ud i en rolle, som vi aldrig tidligere har set ham i. Det hele er faldet på plads virkelig hurtigt, og der er en super energi og en fantastisk stemning omkring projektet”og fortsætter:  

For mig er Aarhus en magisk by hvor lyset, husene og byens energi er helt fænomenal. Jeg har lavet en film i Aarhus før, og med TOSCANA vil jeg vise de magiske ting, jeg snakker om. Filmmiljøet i Aarhus har et kæmpe stort potentiale, og der er nogle vildt interessante samarbejdspartnere, som giver rigtig meget godt. Vi holder meget af at være her!” producer og filminstruktør Mehdi Avaz.

En ny æra af danske film fra Vestdanmark 

Udover at en del af optagelserne til filmen finder sted i Den Vestdanske Filmpuljes område, så har puljen ligeledes ydet støtte til produktionen. Ifølge CEO for Den Vestdanske Filmpulje, Ronnie Fridthjof, taler en film som TOSCANA ind i en ny æra for danske film. Han udtaler:  

“Vi går ind i en ny æra for dansk film, hvor vi vil se, at mange af de banebrydende film kommer ud af Vestdanmark – især de sprudlende filmmiljøer i Aarhus og Viborg. 
Mehdi Avaz og Rocket Road Pictures, der for nyligt flyttede til Aarhus, samarbejder på TOSCANA med et andet ungt aarhusiansk filmselskab, GotFat. Denne type samarbejder er enormt givende for alle parter, og det fortæller noget om lysten til at opbygge filmmiljøet og fortællingerne sammen.  

Fra næste år har vi hos Den Vestdanske Filmpulje 50 millioner kr. til at støtte film med. Det, kombineret med denne nye unge iværksætterenergi, kommer til at have en enorm betydning for filmindustrien og de afledte erhvervder servicerer den. Vi forventer, at de støttede projekter vil omsætte for omkring 150 millioner kr. i Den Vestdanske Filmpuljes område næste år. 

TOSCANA distribueres af SF Studios og produceres af Rocket Road Pictures. Den forventes at få premiere i danske biografer i december 2021.

Behind-the-scenes billede fra optagelserne på TOSCANA på Frederikshøj i Aarhus. Fra venstre ses Christopher, Anders Matthesen, Thomas Herman, Mehdi Avaz, Ari Alexander, Karoline Brygmann, Lærke Winther og Sebastian Jessen. Foto: Den Vestdanske Filmpulje
Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.