Skip to content

Stjernespækket cast lægger stemmer til FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY

Niels Olsen, Jon Lange, Frederik Cilius, Neel Rønholt, Niels Ellegaard, Lise Baastrup, Lars Ranthe er blot nogle af de skuespillere, der lægger stemme til filmatiseringen af Thorbjørn Egners berømte børnebog “Folk og Røvere i Kardemomme By” fra 1955. Filmen får biografpremiere op til vinterferien den 9. februar 2023.

Afspil video

Børn og barnlige sjæle kan glæde sig til filmatiseringen af den folkekære historie om FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY, der byder på alle de velkendte ansigter fra Thorbjørn Egners univers samt de klassiske sange oversat af Halfdan Rasmussen.

Stjernespækket hold af stemmeskuespillere

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY er instrueret af Rasmus A. Sivertsen, der tidligere har stået bag filmatiseringen af bl.a. “Dyrene i Hakkebakkeskoven”, “Måneskin i Bakkekøbing”, “Bakkekøbing – det store osteræs” og “Jul i Bakkekøbing”.

I rollerne findes et stjernespækket cast af danske stemmeskuespillere. Som de legendariske røvere Kasper, Jesper og Jonatan kan publikum opleve Niels Olsen, Jon Lange og Frederik Cilius. Den skrappe Tante Sofie spilles af Neel Rønholt, mens Niels Ellegaard lægger stemme til en godmodige Politimester Bastian. Vicki Berlin og Stig Rossen vil give liv til Papegøjen Polly og Den talende kamel. Derudover byder FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY på stemmepræstationer fra Lise Bastrup, Lars Ranthe og Casper Phillipson.

Animationsfilmen er produceret af norske Qvisten Animation og danske Copenhagen Bombay, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har WiredFly Animation med Johan Oettinger i spidsen stået for al interiør scenografi og rekvisitter. Det vil sige, at de har bygget filmens forskellige rum fysisk i deres studie i Aarhus og efterfølgende 3D-scannet det, så det er blevet brugt i den animerede film.

Handlingen i FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY

Kardemomme By er en hyggelig og travl lille by fuld af smilende mennesker, med egen sporvogn og verdens flinkeste politimand. En by, hvor alt ånder fred og idyl – hvis det altså ikke lige var for de tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan. Røverne bor lige uden for den fredelige Kardemomme By, og når de har brug for noget, sniger de sig bare ind til byen og stjæler det. En dag bliver røverne arresteret og anbragt i byens fængsel. Men da en brand bryder ud, får trioen en ny chance for at bevise over for byen, at de er mere end bare røvere.

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY er Thorbjørn Egners berømte fortælling om Kardemomme By i en varm og sjov animationsfilm for hele familien med alle de populære sange, vi kender. Publikum kan glæde sig til at hoppe med ind i en hyggelig, nostalgisk og farverig verden befolket af alle de elskede karakterer, mange af os er vokset op med.

Det folkekære fænomen

I 1955 udgav den norske tegner, forfatter, visedigter og komponist Thorbjørn Egner første gang bogen “Folk og Røvere i Kardemomme By”. Børnebogen blev efterfølgende oversat af Halfan Rasmussen til det danske publikum, og det var startskuddet på det folkekære fænomen, som i årtier har underholdt os på tværs af generationer. Det er gennem tiden blevet til en af de mest sete teaterforestillinger i dansk teaterhistorie med tæt på 1 mio. solgte billetter, mens bogens anden udgave fra 1997 i dag er på sit 25. oplæg. I 2023 kan publikum glæde sig til, at de kendte karakterer bliver vækket til live på det store lærred, når FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY får biografpremiere landet over den 9. februar.

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY er støttet af Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje, DR og Nordisk Film & TV Fond. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution.

Fakta

Rolleliste

Kasper: Niels Olsen
Jesper: Jon Lange
Jonatan: Frederik Cilius
Tante Sofie: Neel Rønholt
Politimester Bastian: Niels Ellegaard
Fru Bastian: Lise Baastrup
Slagteren: Lars Ranthe
Bageren: Jasmin Gabay
Tobias: Nis Bank Mikkelsen
Kamomilla: Ella Kring Henriksen
Barber Sørensen: Caspar Phillipson
Papegøjen Polly: Vicki Berlin
Den talende kamel: Stig Rossen
Vognstyrer Syversen: Jens Jacob Tychsen
Købmand Berg: Peter Zhelder

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.