Skip to content

Stjerner på plakaten i Hella Joofs filmatisering af METER I SEKUNDET

Sofie Torp og Thomas Hwan spiller hovedrollerne som Marie og Rasmus i Hella Joofs kommende komedie, METER I SEKUNDET, baseret på Stine Pilgaards bestseller-roman af samme navn. På rollelisten er også Lotte Andersen, Bodil Jørgensen, Maria Rossing, Johanne Louise Schmidt, Bjarne Henriksen og Christian Tafdrup.

Både Sofie Torp og Thomas Hwan er nomineret til Bodilprisen 2024 for deres skuespilpræstationer i METER I SEKUNDET. Foto: Martin Dam Kristensen.

Optagelserne til METER I SEKUNDET er gået i gang on location i Velling i Filmpuljens medlemskommune, Ringkøbing-Skjern, og det er netop blevet offentliggjort, hvem der skal spille tilflytteren Marie, kæresten Rasmus, højskoleforstanderinden Maj-Britt, kørelæreren Mona og alle de andre elskelige karakterer fra Velling. Hella Joof er instruktør på filmen, der er en filmatisering af Stine Pilgaards prisbelønnede roman, Meter i Sekundet, som blev en sensation, da den udkom i maj 2020, og den har til dato solgt over 150.000 eksemplarer.

Sofie Torp i altdominerende hovedrolle

I den store hovedrolle som Marie kan publikum glæde sig til at møde Sofie Torp. Hun fik sit gennembrud som søsteren i Niels Arden Oplevs drama SER DU MÅNEN, DANIEL fra 2019, og siden har hun medvirket i bl.a. julekalenderen JULEFEBER på DR1, som Rose i Afdeling Q-filmen MARCO EFFEKTEN og snart også i Anders W. Berthelsens romantiske komedie LYKKELIGE OMSTÆNDIGHEDER. Dem der har hørt METER I SEKUNDET som lydbog vil måske kunne huske, at det faktisk er Sofie Torp, der har indtalt den, og nu får biografgængere mulighed for at opleve hende i filmens hovedrolle.

I rollen som hendes tålmodige kæreste, Rasmus, bliver det Thomas Hwan, der står over for Sofie Torp. Han spillede efterforskeren Alf Ryberg i alle tre sæsoner af BEDRAG på DR1 og har også haft markante roller i den Robert-belønnede biografsucces HVOR KRAGERNE VENDER og tv-serier som KASTANJEMANDEN, LIMBOLAND og FANTOMFORHOLD.

I andre centrale roller ses bl.a. Anders Agger i rollen som sig selv, Lotte Andersen som Vestjylland Højskoles forstanderinde, Bodil Jørgensen som dagplejemoren Maj-Britt, Bjarne Henriksen som Maj-Britts mand Bent, Maria Rossing som økolæreren Tone, Johanne Louise Schmidt som kørelæreren Mona, Rikke Bilde som keramiklæreren Githa, Christian Tafdrup som Sebastian samt Malaika Berenth Mosendane, Arian Kashef, Jakob Garde, Nina Terese Rask, Aya Grann og Lasse Dein som nogle af eleverne på højskolen.

Handlingen

Maries liv bliver vendt op og ned, da hun – lidt modvilligt – tager fra København til Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, Rasmus, har fået en stilling på Vestjyllands Højskole. Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der gang på gang beviser overfor sig selv og de lokale, at hun ikke passer ind med sine fritsvævende associationer. Men langsomt begynder hun at lytte mere, end hun taler, og hun lærer, at Velling måske er et sted for hende – og at hun selv via den brevkasse, som hun skriver, har noget at tilbyde det lille samfund.

METER I SEKUNDET er en hjertevarm film om at falde til i de korte sætningers land – og om at falde til i sig selv. En moderne komedie om de tilhørsforhold og det fællesskab, man måske ser tydeligst, når man står udenfor og gerne vil ind.

Holdet bag

I instruktørstolen sidder Hella Joof, der står bag kæmpesucceser som EN KORT EN LANG, OH HAPPY DAY, SOVER DOLLY PÅ RYGGEN, ALL INCLUSIVE og HAPPY ENDING. Foruden Hella Joof tæller det garvede hold bag filmen Jenny Lund Madsen og Ida Maria Rydén, der sammen skriver filmmanuskriptet til METER I SEKUNDET samt fotograf Kim Høgh og production designer Mette Rio.

METER I SEKUNDET produceres af Nordisk Film Production ved producere Camilla Hammerich og Trin Hjortkjær Thomsen med støtte fra Det Danske Filminstitut, DR, Ringkøbing-Skjern Kommune og Den Vestdanske Filmpulje. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.

Pressebillede METER I SEKUNDET - Thomas Hwan, Hella Joof og Sofie Torp. Foto: Martin Dam Kristensen.
Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.