Skip to content

Speedway-drama: ’Kongernes fald’ har premiere den 6. juni

De samlede nationen og erobrede verden! Dansk speedways tre verdensstjerner Ole Olsen, Hans Nielsen og Erik Gundersen nåede mål, ingen troede var mulige – men prisen var høj.

Foto: John Somerville

En sports-dokumentarfilm om dansk speedways storhedstid er på vej til de danske biografer med premiere den 6. juni. Dramaet mellem tre mænd; speedwaykørerne Hans Nielsen, Ole Olsen og Erik Gundersen udspiller sig mellem nutid og fortid, og den fortæller historien om opgør mellem venner, kollegaer, et faderopgør og den rivalisering, der var imellem de tre og hvordan det udspillede sig på banen og udenfor.

‘Kongernes Fald’ byder på et nostalgisk gensyn med de sexede 1970´ere og 80´ere. Men filmen er skabt i 2019 og byder på ultramoderne klipning, fotografering og lyddesign, der vækker de dramatiske begivenheder til live, så nakkehårene rejser sig.

Den Vestdanske Filmpulje har støttet projektet, der er produceret af Bullit film og co-produceret af GotFat Productions.

‘Kongernes Fald’ har alt det en rigtig god historie skal indeholde: Mod, ungdom, rivalisering, helte, venskab og fjendskab. Det er samtidig et stykke Danmarkshistorie om tre jyske helte – fortalt af en jyde. Mads Kamp Thulstrups forældre voksede op i samme by som Ole Olsen. Hans bedsteforældres hus lå ikke langt fra Ole Olsens BMW forretning i Haderslev. For instruktøren har det været vigtigt at skabe en film både for de speedway-interesserede, men også for alle dem, der bare elsker en god historie.

Om dokumentaren: ‘Kongernes fald’.

Fakta

Instruktør: Mads Kamp Thulstrup
Producer: Vibeke Vogel, Bullitt Film
Co-producere: Thor Hampus Bank og Emil Johnsen, GotFat Productions.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.