Skip to content

Sofie Torp på udebane i traileren til Hella Joofs komedie METER I SEKUNDET

I dag løftes sløret for traileren til Hella Joofs længe ventede filmatisering af Stine Pilgaards bestseller “Meter i Sekundet”, der får dansk biografpremiere den 2. februar 2023. I traileren møder publikum Sofie Torp i hovedrollen som Marie. Maries kæreste Rasmus har fået job på en højskole, der ligger det sidste sted i landet, hun kunne forestille sig at bo – i Vestjylland.

Afspil video

METER I SEKUNDET er en komedie om at falde til i de korte sætningers land og om at falde til i sig selv. En hjertevarm og underholdende fortælling om de tilhørsforhold og det fællesskab, man ser tydeligst, når man står udenfor og gerne vil ind.

Hella Joof er instruktør på METER I SEKUNDET, der er en filmatisering af Stine Pilgaards prisbelønnede roman af samme navn, som blev en sensation, da den udkom i maj 2020. Filmen er produceret af Nordisk Film Produktion, og optagelserne er foregået on location i Velling i Filmpuljens medlemskommune, Ringkøbing-Skjern.

Handlingen

Maries liv bliver vendt op og ned, da hun – lettere modvilligt – tager fra København til Velling i Vestjylland, fordi hendes livs kærlighed, Rasmus, har fået job som lærer på en højskole. Mens Rasmus hurtigt suges ind i højskolelivet, er mødet med Velling et kulturchok for Marie, der med sine malplacerede tirader gang på gang oplever, at hun ikke hører til blandt de lokale. Langsomt begynder hun dog at lytte mere, end hun taler og lærer, at Velling måske alligevel er et sted for hende – og at hun selv har noget at tilbyde det lille samfund med den brevkasse, hun skriver.

Sofie Torp i altdominerende hovedrolle

I den store hovedrolle som Marie kan publikum glæde sig til at se Sofie Torp. Hun fik sit gennembrud som søsteren i Niels Arden Oplevs drama SER DU MÅNEN DANIEL? fra 2019, og siden har hun medvirket i bl.a. julekalenderen JULEFEBER på DR1, som Rose i Afdeling Q-filmen MARCO EFFEKTEN, i Anders W. Berthelsens romantiske komedie LYKKELIGE OMSTÆNDIGHEDER og senest som Lis i DRs dramaserie CARMEN CURLERS. Dem der har hørt “Meter i Sekundet” som lydbog vil måske kunne huske, at det faktisk er Sofie Torp, der har indtalt den, og nu får biografgængere mulighed for at opleve hende i filmens hovedrolle.

I rollen som hendes tålmodige kæreste Rasmus ses Thomas Hwan. Han spillede efterforskeren Alf Ryberg i alle tre sæsoner af Bedrag på DR1 og har også haft markante roller i den Robert-belønnede biografsucces HVOR KRAGERNE VENDER og tv-serier som KASTANJEMANDEN, LIMBOLAND og FANTOMFORHOLD.

I andre centrale roller ses bl.a. Lotte Andersen som højskolens forstander, Bodil Jørgensen som dagplejeren Maj-Britt, Bjarne Henriksen som Maj-Britts mand Bent, Anders Agger som sig selv, Maria Rossing som økolæreren Tone, Johanne Louise Schmidt som kørelæreren Mona, Rikke Bilde som keramiklæreren Githa, Christian Tafdrup som Sebastian samt Malaika Berenth Mosendane, Arian Kashef, Jakob Garde, Nina Rask, Aya Grann og Lasse Dein som nogle af eleverne på højskolen.

Holdet bag

I instruktørstolen sidder Hella Joof, der står bag succeser som EN KORT EN LANG, OH HAPPY DAY, ALL INCLUSIVE og senest HAPPY ENDING. Foruden Hella Joof tæller det garvede hold bag filmen Jenny Lund Madsen og Ida Marie Rydén, der sammen har skrevet filmmanuskriptet til METER I SEKUNDET samt fotograf Kim Høgh og production designer Mette Rio.

METER I SEKUNDET er produceret af Nordisk Film Production ved producerne Camilla Hammerich og Trin Hjortkjær Thomsen med støtte fra Det Danske Filminstitut, DR, Ringkøbing-Skjern Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og Nordisk Film & TV Fond. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.