Skip to content

Sofie Gråbøl er blændende i Niels Arden Oplevs nye storfilm ROSE

Sofie Gråbøl er ganske enkelt både rørende og morsom, når hun indtager Paris i Niels Arden Oplevs uforglemmelige film ROSE, og nu kan du se første scene med Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen, Søren Malling og Peter Gantzler. Oplev resten af den hjertevarme og humoristiske historie i biografen 24. februar.

Afspil video

Stemningen er høj og forventningerne er store, da en busfuld glade nordjyder forlader Aalborg på deres livs rejse til Paris. I bussen sidder også Inger (Sofie Gråbøl), søsteren Ellen (Lene Maria Christensen), svogeren Vagn (Anders W. Berthelsen) og forude ligger der en hel uge og venter på dem med god mad, Eiffeltårnet, Seinen og alt hvad den franske hovedstad ellers kan byde på.

De er dog knapt nået frem til den jyske motorvej, før Inger højlydt erklærer, at hun er skizofren, og snart har hun sat hele selskabet på den anden ende. Luften bliver tyk af fordomme, og den gode stemning i bussen daler hastigt.

Man skal dog ikke skue hunden på hårene. For allerede efter få timer i Paris kommer nordjydernes talenter til kort, og det viser sig, at Inger er den eneste, som både mestrer sproget, det franske spisekort og de gode manerer i en grad, der får overbevist selskabets værste pessimister.

ROSE er ikke bare en stærkt underholdende og hjertevarm fortælling, men det er også en film, der får os til at glæde os over alle livets og individets nuancer, hvis vi bare tør åbne vores øjne. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har optagelserne til ROSE fundet sted i Filmby Aarhus’ studier og på forskellige locations i Filmpuljens område.

Filmen, som er baseret på filminstruktør Niels Arden Oplevs egen familie, tæller udover Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen også Søren Malling, Peter Gantzler, Karen-Lise Mynster, Christiane G. Koch, Illyés Salah og Jean-Pierre Lorit blandt de medvirkende.

ROSE får Danmarkspremiere den 24. februar i biografer over hele landet.

Sofie Gråbøl i ROSE. Foto: Roger Do Minh.
Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.