Skip to content

Smugkig på storfilmen BASTARDEN: Se første klip fra filmen og karakterplakater

Om blot to uger får storfilmen BASTARDEN danmarkspremiere i biograferne, og i dag har Zentropa offentliggjort seks maleriske karakterplakater og de første klip fra filmen. Plakaterne præsenterer filmens stærke hovedcast i deres karakterer: Mads Mikkelsen som Ludvig Kahlen, Amanda Collin som Ann Barbara, Simon Bennebjerg som Frederik de Schinkel, Melina Hagberg som taterpigen Anmai Mus, Kristine Kujath Thorp som Edel Helene og Gustav Lindh som Anton Eklund.

BASTARDEN havde verdenspremiere på den prestigefyldte festival Venedig International Film Festival i starten af september, hvor den var udtaget til hovedkonkurrencen som den første danske spillefilm i 33 år. Filmen har vakt begejstring herhjemme og over hele verden, hvor den allerede har fået fantastiske anmeldelser, herunder fem stjerner fra både Politiken og Filmmagasinet Ekko.

BASTARDEN har desuden været vist på Toronto International Film Festival og Telluride Film Festival, og i næste uge vises filmen på San Sebastian Film Festival, før den får dansk biografpremiere den 5. oktober.

Storfilm med Mads Mikkelsen i titelrollen

BASTARDEN er en gribende storfilm, inspireret af virkelige begivenheder, om en mands indædte kamp for at tæmme den vilde hede og skabe sin egen lykke. Men i sin stædige jagt på rigdom og ære, risikerer han at ofre dem, der står ham nærmest. Nikolaj Arcel instruerer filmen, som han har skrevet sammen med Anders Thomas Jensen. I titelrollen ses Mads Mikkelsen, og i øvrige bærende roller kan publikum opleve bl.a. Amanda Collin, Simon Bennebjerg, Melina Hagberg, Kristine Kujath Thorp, Gustav Lindh, Morten Hee Andersen og Jacob Lohmann.

BASTARDEN er baseret på Ida Jessens bestseller Kaptajnen og Ann Barbara fra 2020, der skildrer kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark. Filmen er produceret af Zentropa Entertainments ved producer Louise Vesth, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har optagelserne blandt andet fundet sted i Holstebro og Viborg Kommune.

Se første klip fra filmen på vores Facebook.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.