Skip to content

Silkeborg danner rammerne om ny ungdomsserie til Viaplay

Et intenst og – næsten – ubrydeligt venskab mellem en gruppe drenge er omdrejningspunktet i Viaplays nye dramatiske originalserie DRENGE, som netop er færdigindspillet i Filmpuljens medlemskommune, Silkeborg. Drengenes sammenhold er skabt i det lokale drengekor, men broderskabet får for alvor liv i dyrkelsen af de spirende drifter uden for kirken, indtil et mystisk dødsfald sætter alt på spidsen. DRENGE, som instrueres af Jonas Risvig og produceres af REInvent Studios, får premiere på Viaplay i 2022.

Viaplays nye originalserie DRENGE udspiller sig i det naturskønne Silkeborg, hvor der hver søndag morgen lyder en klar røst fra det lokale drengekor. Ti unge mænd har i snart to år mødtes her for at oplade deres engleblide stemmer, mens de uden for kirken har skabt et tæt og ubrydeligt venskab. Når kirkeklokkerne ikke ringer, mødes de for sammen at udleve deres forbudte drifter og prøve sig selv og hinandens grænser af med sex, alkohol og vildskab. Deres vej mod voksenlivet balancerer på en knivsæg mellem lys og mørke, skyld og uskyld, tro og nihilisme, men da en af drengene omkommer i en drukneulykke under mystiske omstændigheder, og en ny dreng træder ind i gruppen, bliver deres sammenhold og loyalitet sat på prøve. De tvinges nu til enten at gå til som evige drengerøve eller at udvikle sig til mænd.

“DRENGE er en serie, der er helt i tråd med vores satsning på vedkommende og samtidsrelevant indhold til de unge. Serien er en stærk og ægte fortælling om venskab, kærlighed, far/søn-forhold og at modnes og finde sin plads i livet. Instruktør Jonas Risvig er kendt for at skabe involverende indhold, der henvender sig til unge på deres egne præmisser, og vi har store forventninger til denne spændende serie, han nu skaber til Viaplay,” siger Filippa Wallestam, EVP og Chief Content Officer hos NENT Group.

Instruktør og ophavsmand til DRENGE, Jonas Risvig, er kendt for at skabe autentiske indie-serier, der henvender sig til unge, blandt andet serierne CENTRUM og GRÆNSER. DRENGE er baseret på Risvigs egen opvækst i Silkeborg, hvor han selv oplevede kontrasten mellem at skeje ud hver weekend med vennerne, for at stå op søndag morgen og møde dem i kirkekorets uskyldsrene rum. Optagelserne har fundet sted i Silkeborg med brug af lokale statister for at skabe så autentisk et miljø som muligt.

“Det har været spændende at vende tilbage til min hjemegn og udfolde en vedkommende og dramatisk ungdomsserie her, hvor jeg selv voksede op. Der ligger en stor fortællemæssig drivkraft i den voldsomme kontrast mellem kirkens rolige, lyse, uskyldsrene rum over for drengenes skjulte, mere mørke fællesskab defineret af druk, sex og grænseoverskridende handlinger. Samtidig tror jeg, de fleste vil kunne identificere sig med fortællingen om at være i et fællesskab, hvor man kan prøve sig selv af, og som på godt og ondt er med til at definere den person, man ender med at blive,” siger Jonas Risvig.

Rollelisten til DRENGE byder på etablerede navne og en række debutanter. I de centrale roller ses debutanten Victor Hjelmsø, Sylvester Byder (FRED TIL LANDS, DE FORBANDEDE ÅR, ERNA I KRIG), Karoline Hamm (EQUINOX),  Dar Salim (FORHØRET, FRED TIL LANDS, KRIGER) og Julie Christiansen (LYKKE-PER, KOLLISION). Desuden medvirker blandt andre Tarek Zayat (SHORTA) og Oliver Michelsen (DATING FOR LETØVEDE).

DRENGE bliver på i alt otte afsnit af 24 minutter, og serien får premiere på Viaplay i 2022.

Fakta

DRENGE er en Viaplay Original instrueret af Jonas Risvig, der blandt andet også har skabt ungdomsserierne CENTRUM og GRÆNSER. Serien er skrevet af Mikkel Sørensen og Lars Bang. DRENGE produceres af REInvent Studios med executive producer Rikke Ennis og producer Sofie Siboni. DRENGE er skabt med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.