Skip to content

Serieskolen 2022: Fire endelige talenthold er udvalgt

I dag offentliggør Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted, sammen med Netflix de fire udvalgte talenthold fra dette års serieskole – og der er flere talenter fra Aarhus iblandt. De fire talenthold får nu en unik mulighed for at lave et pilotafsnit af deres serie, og de modtager hver i alt 130.000 kroner samt adgang til professionelt udstyr og vejledning fra filmværkstederne.

En del af holdet bag SELFMADE. Foto: Mathias Broe

Det første år af Serieskolen, 2021, var en stor succes. Mere end 200 talentfulde unge ansøgte om at være en del af Serieskolen – et antal, der senere blev skåret ned til tre talentfulde hold, som alle overraskede både lærere og mentorer fra den danske filmbranche og Netflix. Serieskolens andet år har, endnu engang, imponeret repræsentanter fra filmbranchen.

I år har de regionale filmfonde, Den Vestdanske Filmpulje og FilmFyn, været samarbejdspartner på Serieskolen 2022. Det nye samarbejde har gjort det muligt at støtte et fjerde talenthold, hvilket betyder, at endnu flere talenter fra hele Danmark har fået mulighed for at følge deres drømme og styrke deres færdigheder inden for seriel historiefortælling. Derudover modtager de fire talenthold hver i alt 130.000 kroner, der skal hjælpe dem med at fokusere på deres serieprojekter. I den første del af Serieskolen i 2022 deltog 298 talenter i syv masterclasses, og dette antal er nu blevet skåret ned til de fire endelige talenthold.

Et bredt panel bestående af værkstedsdirektørerne, sammen med Jenny Stjernstömer Björk fra Netflix, Piv Bernth fra Apple Tree Productions, Maj-Britt Landin fra Drive Studios, Morten Kjems Hytten Juhl fra SAM Productions har udvalgt de fire talenthold, der nu skal i gang med at producere deres pilotafsnit.

De fire udvalgte talenthold er:

Projekt: KOLLEGIET af Selina Izabella Wilken, Frederik Paludan og Kristian Pedersen
Projekt: FAKER af Sara Wraae Bomholt, Theis Gavnbo Holmstrup og Jes Bergholt Bach
Projekt: FOR ALT I VERDEN af Signe Høiholm Fejer, Pernille Lund og Sofie Krogh Grud
Projekt: SELF MADE af Ida Karoline Juul Dolmer, Nikolai Boesby Skou, Lina Csillag, Marie Katrine Juul Dolmer og Oliver Pilemand

Blandt de udvalgte talenthold er flere lokale talenter med tilknytning til Aarhus. Serien FAKER bliver produceret af selskabet Styrvolt, som har til huse i Filmby Aarhus. Holdet er producer Sara Wraae Bomholt, som går på VIAs uddannelse Multiplatform, Storytelling & Production (MSP) i Aarhus, instruktør Theis Holmstrup og manuskriptforfatter Jes Bergholt, som begge er uddannet fra MSP.

En del af holdet bag FOR ALT I VERDEN har også tilknytning til Aarhus. Manuskriptforfatter Sofie Grud er uddannet fra Super8 i Aarhus og er bosat i Aarhus, og instruktør Pernille Lund er uddannet fra Super8. Projektet KOLLEGIET har Kristian Pedersen som manuskriptforfatter, som er uddannet på Super8 og bosat i Aarhus.

I februar 2021 lancerede Fonden Filmtalent, herunder Filmværkstedet / København, Aarhus Filmværksted og Odense Filmværksted, Serieskolen i et nyt samarbejde med Netflix. I januar 2022 blev skolens anden sæson offentliggjort – og i år med Den Vestdanske Filmpulje og FilmFyn som samarbejdspartnere. Serieskolen har fokus på at udvikle unge talenter fra hele Danmark. Fra starten har det været det ultimative mål for Serieskolen at give nye talenter mulighed for at udvide deres viden inden for seriel historiefortælling og give dem en større forståelse for branchen.

Læs den fulde pressemeddelelse fra Serieskolen 2022 her.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.