Skip to content

Se traileren til vinterferiens store danske animationsfilm

Se traileren og plakaten til Amalie Næsby Ficks animerede familiefilm LILLE ALLAN – DEN MENNESKELIGE ANTENNE, baseret på Peter Frödin og Line Knutzons bog af samme navn. Filmen er en hjertevarm og underholdende fortælling om Lille Allan og det tankelæsende rumvæsen Maiken. LILLE ALLAN får biografpremiere over hele landet den 3. februar.

Afspil video

Stortalentet fra TERNET NINJA 2 Louis Næss-Schmidt har lagt stemme til Lille Allan, og han får følgeskab af erfarne kræfter som Peter Frödin, Sofie Torp, Jesper Christensen, Anders W. Berthelsen, Nicolaj Kopernikus, Bodil Jørgensen og Sara Fanta Traore. En af filmens numre leveres af det populære popband Fyr & Flamme, der har skrevet en ny, original single til filmen, som releases senere.

Handlingen

Da Lille Allans forældre bliver skilt, er han tvunget til at flytte til en helt ny by med sin far. Hans desperate jagt på nye venner fører til, at han pludselig agerer menneskelig antenne for sin ældre, UFO-besatte underbo, Helge. Da det tankelæsende rumvæsen, Maiken, nødlander hos dem, opstår et unikt venskab, som Allan ikke vil undvære. Men Lille Allan er ikke den eneste, der er interesseret i Maiken. En gal samler er også på sporet og vil have svar på det ældgamle spørgsmål: Er der liv i rummet, og kan det udstoppes? Sammen med sin UFO-besatte underbo Helge, må Lille Allan og Maiken bruge alle kneb for, at Maiken ikke lander i samlerens hænder.

Velkendte stemmer

Filmens stemmer består af et stjernehold af unge talenter og rutinerede kræfter. I de to hovedroller som Lille Allan og rumvæsenet Maiken er det stortalentet Louis Næss-Schmidt, som også lægger stemme til hovedrollen Aske i TERNET NINJA 2, og Bodil- og Robertprisvinder Sofie Torp fra SER DU MÅNEN, DANIEL og MARCOEFFEKTEN. Det er Jesper Christensen, der lægger stemme til den UFO-besatte nabo Helge, mens Lille Allans forældre spilles af Anders W. Berthelsen og Sara Fanta Traore. Den hundeelskende Bjarne fra opgangen er Nicolaj Kopernikus, og Peter Frödin medvirker selv i filmen som henholdsvis flyttedamen Kirsten, der får et crush på Lille Allans far og den rablende Private Samler. Som Samlerens tro følgesvend, Frk. Pind, er Bodil Jørgensen.

Erfarent animationshold bag

Amalie Næsby-Fick har tidligere instrueret den Robertvindende familiefilm DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE, og manuskriptet er skrevet af Thomas Porsager og Amalie Næsby-Fick. LILLE ALLAN – DEN MENNESKELIGE ANTENNE produceres af Nordisk Film Production, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er en del af filmen animeret i Viborg af lokale talenter i en nystartet afdeling af Wil Film, hvor animationsstudiet Tumblehead har bidraget til rekrutteringen af lokale filmarbejdere.

Filmen er også støttet af Det Danske Filminstitut og Nordisk Film og TV Fond i samarbejde med Wil Film, Pop Up Production, YouSee og DR.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.