Skip to content

Se traileren til Mehdi Avazs nye film BØRNENE FRA SØLVGADE

Nordisk Film Distribution løfter i dag sløret for traileren til efterårets store, danske familiefilm BØRNENE FRA SØLVGADE, som får biografpremiere den 10. oktober. Filmen er baseret på manuskript af Renée Toft Simonsen, instrueret af Mehdi Avaz og produceret af Rocket Road Pictures, der alle har base i Aarhus.

Afspil video

I traileren til BØRNENE FRA SØLVGADE møder vi de fire eventyrlystne søskende Katinka, Tristan, Petra og Kirk, som bor helt alene i en lejlighed i Sølvgade med deres talende papegøje Kaptajn Højt Humør. Da skoleinspektøren får mistanke om, at forældrene altid er fraværende, ansætter de fire søskende en mandlig hushjælp i nederdel og høje hæle.

Bag filmen står et aarhusiansk hold bestående af instruktør Mehdi Avaz, produktionsselskabet Rocket Road Pictures og børnebogsforfatter Renée Toft Simonsen, som har skrevet manuskriptet til filmen ud fra sin bog af samme navn. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er størstedelen af filmen desuden optaget i Aarhus og omegn. Derudover har aarhusianske Thomas Helmig lavet titelsangen.

Unge talenter og stjernenavne på rollelisten

Til at vække bogforlæggets skæve karakterer til live på biograflærredet har Rocket Road Pictures sikret sig et stærkt hold, der både består af unge talenter og stjernenavne.

I hovedrollen som søsteren Katinka kan publikum glæde sig til at opleve det unge talent Ida Skelbæk-Knudsen, der debuterede på det store lærred i Paprika Steens FÆDRE & MØDRE (2022). Alfred Kann, der blandt andet har medvirket i filmen SMUK (2022) og DR-serien SALSA (2023) ses i rollen som storebroren Tristan, mens debutanterne Amelia Ahmad Abdullatif og Alfred Rivera spiller de to søskende Petra og Kirk.

Den farverige hushjælp Miss Nelly spilles af Jakob Fauerby, mens Anders W. Berthelsen ses i rollen som Miss Nellys blikkenslagerkæreste Brian. Lars Ranthe spiller skoleinspektøren Hr. Moth, Ditte Hansen spiller Kommunetrolden, Kirsten Lehfeldt spiller farmor Gerda, Katinka Lærke Petersen spiller Jessica, Dick Kaysø spiller Lars Hotter og Rasmus Brohave ses i rollen som ekspedienten.

Holdet bag filmen

BØRNENE FRA SØLVGADE er instrueret af den aarhusbaserede Mehdi Avaz, som fik en flyvende start som spillefilmsinstruktør med det anmelderroste drama MENS VI LEVER (2017). Filmen tog publikum med storm og udløste både en Bodilpris og adskillige Bodil- og Robert-nomineringer. Mehdi Avaz har desuden instrueret dramaet KOLLISION (2019), der var en del af Biografklub Danmark og solgte mere end 250.000 billetter. Han står ligeledes bag de storhittende Netflix-film TOSCANA (2022) med Anders Matthesen i hovedrollen og A BEAUTIFUL LIFE (2023) med sangeren Christopher i hovedrollen, der begge lå nr. 1 på Netflix’ globale hitlister.

Renée Toft Simonsen står bag filmens manuskript, ligesom hun også har skrevet bogen af samme navn fra 2019. Renée Toft Simonsen har ud over BØRNENE FRA SØLVGADE udgivet en lang række bøger, heriblandt den populære børnebogsserie om Karla hvoraf tre af bøgerne også er blevet filmatiseret.

BØRNENE FRA SØLVGADE er produceret af Rocket Road Pictures i Aarhus med støtte fra Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje, Nordisk Film & TV Fond og TV 2 Danmark. Filmen distribueres af Nordisk Film Distribution.

Handlingen uddybet

11-årige Katinka bor alene med sine tre søskende Tristan på 15, Kirk på 9, Petra på 6 og papegøjen Kaptajn Godt Humør i en lejlighed i Sølvgade. Her kan de helt selv bestemme, hvornår de går i seng, om de gider børste tænder, og der er heller ikke nogen, der siger, at de skal lave lektier. Sådan har det været, siden deres mor på mystisk vis forsvandt for et år siden. Men da deres altid fraværende mor begynder at vække mistanke hos skoleinspektøren Hr. Moth, lægger de fire søskende en snedig plan for at undgå at blive opdaget og sendt på børnehjem: De vil ansætte en hushjælp. Da valget falder på den farverige Miss Nelly – en mandlig hushjælp i nederdel og høje hæle – ændrer planen sig fuldstændig.

 

Filmen får biografpremiere den 10. oktober – vi glæder os!

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.