Skip to content

Se trailer til filmatiseringen af den elskede fortælling FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY

Nu kan børn og barnlige sjæle glæde sig til filmatiseringen af den folkekære historie om FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY. Røverne Kasper, Jesper og Jonatan indtager landets biografer til vinterferien i 2023 i den helt nye animationsfilm.

Afspil video

De lister sig afsted på tå. Men bare rolig! De røver bare det, de må, og det de nu behøver. Snart er det tid til at nynne med på Halfdan Rasmussens klassikere som både “Røvervise” og “Papegøjen fra Amerika”, når de legendariske røvere, Kasper, Jesper og Jonatan kommer på det store lærred i den helt nye animationsfilm FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY.

Filmen får biografpremiere den 9. februar 2023 og er baseret på den berømte børnebog af Thorbjørn Egner fra 1955, som også er blevet til en af de mest sete forestillinger i dansk teaterhistorie med tæt på 1 mio. solgte billetter. I dag får publikum i alle aldre den første forsmag på filmen, hvor teasertraileren – og teaserplakaten – er blevet offentliggjort.

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY er instrueret af Rasmus A. Sivertsen og produceret af Ovisten Animation og Copenhagen Bombay. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har WiredFly Animation med Johan Oettinger i spidsen stået for al interiør scenografi og rekvisitter. Det vil sige, at de har bygget filmens forskellige rum fysisk i deres studie i Aarhus og efterfølgende 3D-scannet det, så det er blevet brugt i den animerede film.

Historien

Kardemomme By er en hyggelig og travl lille by fuld af smilende mennesker, med egen sporvogn og verdens flinkeste politimand. En by, hvor alt ånder fred og idyl – hvis det altså ikke lige havde været for de tre røvere Kasper, Jesper og Jonatan. Røverne bor lige uden for den fredelige Kardemomme By, og når de har brug for noget, sniger de sig bare ind til byen og stjæler det.

En dag bliver røverne arresteret og anbragt i byens fængsel. Men da en brand bryder ud, får trioen en ny chance for at bevise over for byen, at de er mere end bare røvere.

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY er Thorbjørn Egners elskede fortælling om Kardemomme By i en varm og sjov animationsfilm for hele familien med alle de populære sange, vi kender. Publikum i alle aldre kan glæde sig til at hoppe med ind i en hyggelig, nostalgisk og farverig verden befolket af alle de elskede karakterer mange af os er vokset op med.

Holdet bag

Instruktør Rasmus A. Sivertsen har tidligere stået bag filmatiseringen af bl.a. Dyrene i Hakkebakkeskoven, Måneskin i Bakkekøbing, Bakkekøbing – det store osteræs og Jul i Bakkekøbing.

Stemmerne til Kasper, Jesper og Jonatan leveres af Niels Olsen, Jon Lange og Frederik Cilius, og resten af castet offentliggøres senere på efteråret.

FOLK OG RØVERE I KARDEMOMME BY bliver distribueret af Nordisk Film Distribution.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.