Skip to content

Se Mads Mikkelsen i traileren til storfilmen BASTARDEN

Trailer og plakat til Nikolaj Arcels længe ventede storfilm BASTARDEN er netop blevet offentliggjort. For første gang kan publikum få et glimt af den storslåede film inspireret af virkelige begivenheder, om en mands stålsatte kamp for at tæmme den vilde jyske hede og skabe sin egen lykke. Men i sin jagt på rigdom, æren og magten risikerer han at ofre kærligheden og miste dem, han elsker.

Afspil video

BASTARDEN får biografpremiere den 5. oktober i år, men allerede nu kan du i traileren få et smugkig af filmen med bl.a. Mads Mikkelsen, Amanda Collin, Simon Bennebjerg, Melina Hagberg, Morten Hee Andersen, Jacob Lohmann og Kristine Kujath på rollelisten.

BASTARDEN er baseret på Ida Jessens bestseller Kaptajnen og Ann Barbara fra 2020, der skildrer kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark. Nikolaj Arcel instruerer filmen, som han har skrevet sammen med Anders Thomas Jensen. BASTARDEN er produceret af Zentropa Entertainments ved producer Louise Vesth, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har optagelserne blandt andet fundet sted i Holstebro og Viborg Kommune.

Udtaget til verdens mest prestigefyldte festivaler

BASTARDEN har i denne måned kunne bryste sig af flere store festivaludtagelser. Som den første danske spillefilm i 33 år skal filmen konkurrere i hovedkonkurrencen på Venedig Film Festival. Den er ligeledes udtaget til den prestigefyldte Toronto Film Festival, hvor den er udtaget i sideprogrammet “Special Presentations”, og i fredags blev det offentliggjort, at filmen også er udtaget til San Sebastian Film Festival.

 

Foto: Rasmus Videbæk / Zentropa
Foto: Rasmus Videbæk / Zentropa

Handlingen

Den fattige soldat Ludvig Kahlen ankommer i 1755 til den golde jyske hede med et eneste mål; at følge kongens kald om at opdyrke jorden og derved selv opnå rigdom og ære. Men Kahlen får hurtigt en fjende. Den nådesløse godsejer, Frederik de Schinkel, som er enehersker på egnen, mener, at heden tilhører ham og ikke kongen.

Da de Schinkels fæstebonde stikker af sammen med sin hustru Ann Barbara og søger tilflugt hos Kahlen, sætter godsejeren alt ind for at drive Kahlen væk og samtidig få en grusom hævn. Kahlen bøjer sig ikke, men tager stædigt den ulige kamp op og risikerer nu både sit liv, men også båndet til den lille umage familie, som er opstået omkring ham på heden.

Filmplakater

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.