Skip to content

Se første klip fra vinterens gyser: NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV

Nordisk Film har netop offentliggjort to hele scener fra julens store danske film – thrilleren NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV. Filmen er den længe ventede opfølger til Ole Bornedals kultdyrkede NATTEVAGTEN, som i 1994 tog en hel nation med storm og solgte over 460.000 biografbilletter herhjemme.

Afspil video

NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV får biografpremiere den 14. december, men allerede nu kan du i de første klip fra filmen få et smugkig på, hvad der venter i den uhyggelige thriller. I den første scene får vi en forsmag på, hvad der venter den unge nattevagt Emma, da hun møder ind til sin første vagt på Retsmedicinsk Institut. I den anden scene er Emma taget ud på Sct. Hans, hvor hun konfronterer kommissær Wörmer med fortiden. Men mødet går ikke helt som planlagt…

NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV byder på nervepirrende spænding, gys og diabolsk humor med et enestående stjernecast bestående af flere af skuespillerne fra den første film, NATTEVAGTEN, heriblandt Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia og Ulf Pilgaard, samt nogle af tidens største danske skuespillere som Fanny Leander Bornedal, Paprika Steen, Sonja Richter, Alex Høgh Andersen og Nina Rask.

Handlingen

Den unge medicinstuderende, Emma, beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete i kælderen under Retsmedicinsk Institut for næsten 30 år siden, hvor hendes forældre Martin og Kalinka nær blev dræbt af den psykopatiske seriemorder Kommissær Wörmer.

Emma tager et studiejob som nattevagt samme sted og får iværksat et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle på psykiatrisk afdeling på Sct. Hans. Mødet vækker kommissæren fra en mangeårig komatilstand og sætter gang i et blodigt hævntogt mod alle dem, der i sin tid beseglede hans skæbne. Nu er det op til Emma at finde sammenhængen og stoppe vanviddet.

Holdet bag

Ole Bornedal er instruktør og manuskriptforfatter på NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV. Siden hans prisvindende NATTEVAGTEN fik premiere i 1994 har Ole Bornedal stået bag kæmpesucceser som tv-serien 1864 (2014) og filmene VIKAREN (2007), KÆRLIGHED PÅ FILM (2007), DRÆBERNE FRA NIBE (2017) og senest SKYGGEN I MIT ØJE (2021). Foruden Ole Bornedal tæller holdet bag også fotograf Lasse Frank og production designer Thomas Greve.

NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV er optaget i Aarhus og København, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har jyske filmarbejdere været en del af holdet. I Aarhus var Amtssygehusets gamle sygehusbygninger fra 1935 den primære location for optagelserne.

Filmen er produceret af Nordisk Film Production ved Thomas Heinesen, og den er støttet af Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje, Nordisk Film og TV Fond, DR, ZDF og Nadcon.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.