Skip to content

Se hele castet til Nikolaj Arcels storfilm med Mads Mikkelsen

Zentropa offentliggør i dag hele castet og de første bag-om billeder til Nikolaj Arcels episke storfilm BASTARDEN (tidligere arbejdstitel KONGENS LAND). Udover Mads Mikkelsen og Amanda Collin medvirker Simon Bennebjerg, Gustav Lindh, Kristine Kujath Thorp, Jacob Lohmann, Søren Malling og mange flere.

Mads Mikkelsen under optagelserne til BASTARDEN. Foto: Henrik Ohsten / Zentropa

Optagelserne til Nikolaj Arcels nye danske storfilm BASTARDEN er i fuld gang, og i dag kan hele det store cast offentliggøres. Tidligere på året blev det offentliggjort, at Mads Mikkelsen og Amanda Collin spiller de to hovedroller som henholdsvis den forarmede kaptajn Ludvig Kahlen og den handlekraftige Ann Barbara med ar på sjælen. I dag løftes sløret for resten af de medvirkende.

Filmen optages i Jylland, Tyskland og Tjekkiet, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje foregår alle filmens danske optagelser i Holstebro og Viborg Kommune – blandt andet på Kongenshus Hede.

Robert-prisvinderen Simon Bennebjerg som modstander til Mads Mikkelsen

I den bærende rolle som den lokale godsejer Frederik de Schinkel, ses Simon Bennebjerg som stærk modstander til Mads Mikkelsens Ludvig Kahlen. Simon Bennebjerg er uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i 2016 og fik sit gennembrud på det store lærred sidste år i Bille Augusts PAGTEN, hvor han spillede forfatteren Thorkild Bjørnvig overfor Birthe Neumann som Karen Blixen, og han modtog en Robert-statuette i kategorien “Mandlig Hovedrolle” for sin præstation. På tv har han bl.a. spiller Birgitte Nyborgs ministersekretær Oliver Hjort i 4. sæson af BORGEN, og han har haft en række store roller på bl.a. Det Kongelige Teater, mest mindeværdig som Mozart i Kasper Holtens anmelderroste opsætning af Amadeus.

Unge stortalenter

I rollen som præsten Anton Eklund, der bliver Kahlens usandsynlige allierede, ses Gustav Lindh, der herhjemme brød igennem overfor Trine Dyrholm i May El-Toukhys prisbelønnede DRONNINGEN og ligeledes havde stor succes i Anders Thomas Jensens RETFÆRDIGHEDENS RYTTERE.

Det unge stortalent Kristine Kujath Thorp spiller Frederik de Schinkels kusine Edel Helene, der fanges mellem Schinkel og Kahlen i et livsfarligt spil om magt og kærlighed. Hende kender vi bl.a. fra DR3-serien NOGET OM EMMA og webserien VILD SOMMER på TV 2 PLAY samt den norske katastrofefilm NORDSØEN.

Som den livstrætte og magtfulde embedsmand Trappaud ses Jakob Lohmann, mens Morten Hee Andersen spiller Ann Barbaras ægtemand Johannes. I en nøglerolle som Taterpigen Anmai Mus kommer publikum til at møde børneskuespilleren Melina Hagberg, og i andre vigtige roller ses bl.a. Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Søren Malling og Olaf Højgaard.

Handlingen i BASTARDEN

Nikolaj Arcels BASTARDEN er baseret på Ida Jessens anmelderroste bestseller Kaptajnen og Ann Barbara fra 2020 og skildrer kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark.

Året er 1755. Det er Frederik 5’s højeste ønske at kolonisere den sidste utæmmede del af hans rige, den enorme jyske hede. I årtier har heden ligget ubesejret hen, og kongens drøm om at civilisere den er så godt som død. Men den stålsatte, forarmede kaptajn Ludvig Kahlen trodser alle råd og begiver sig alene afsted for at opdyrke og kolonisere heden. Jorden er gold, landet er hærget af ulve og lovløse, og Kahlens ulige kamp mod naturen er ubarmhjertig. Samtidig får han en frygtindgydende fjende i den afstumpede godsejer Frederik de Schinkel, som vil gøre alt for at tvinge Kahlen væk. Men da den bortløbne husholderske Ann Barbara søger tilflugt hos Kahlen, formes et ubrydeligt bånd, og sammen tager de to kampen op.

BASTARDEN er inspireret af virkelige begivenheder og er et gribende drama om ambition og magt, hævn, kærlighed og tilgivelse. En medrivende fortælling om en stolt og kompromisløs mand og den ukuelige og kloge kvinde, der bliver hans allierede i kampen mod ondskab og fortabelse.

BASTARDEN er skrevet af Anders Thomas Jensen og Nikolaj Arcel og bliver produceret af Zentropa Entertainments ved producer Louise Vesth.

BASTARDEN får biografpremiere i efteråret 2023.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.