Skip to content

RESTEN AF LIVET får international premiere på San Sebastián Filmfestival

Frelle Petersens stærkt anmelderroste danske film, RESTEN AF LIVET, som havde premiere tidligere på sommeren, er nu på vej ud i verden. Filmen er nemlig udtaget til hovedkonkurrencen på den 70. udgave af San Sebastián Filmfestival, hvor den i næste måned får international premiere.

Afspil video

Frelle Petersen fik sit internationale gennembrud i 2019, da hans film, ONKEL, vandt hovedprisen på Tokyo Filmfestival og herhjemme modtog en Bodil for bedste manuskript.

Frelle Petersens nye drama fra Sønderjylland, RESTEN AF LIVET, blev ved biografpremieren i starten af juli modtaget med flotte anmeldelser, og filmen er set af mere end 66.000 danskere siden premieren.

RESTEN AF LIVET udspiller sig i Sønderjylland og er et drama om Egon og Maren, der mister deres voksne søn og sammen med deres voksne datter, Line, skal forsøge at finde tilbage til livet igen.

Fortællingen er en livsbekræftende og rørende familiehistorie, der kaster lys på de stille eksistenser fra de jyske egne, og den belyser, hvordan livet med ét slag kan blive forandret for altid – for enkelte personer og for relationer i familier.

“Jeg er enormt stolt og beæret over, at filmen er udtaget til hovedkonkurrencen i San Sebastián. Og jeg er virkelig glad for, at filmen nu får et internationalt publikum, for de seneste ugers reaktioner fortæller mig, at filmen er universel og rammer ned i et af livets vigtigste emner. Det vidner de mange mails og beskeder om, som jeg har modtaget fra det danske publikum, hvori de deler deres egne oplevelser med tab og sorg” siger Frelle Petersen, og fortsætter:

“Det har været ganske overvældende, og det har overbevist mig om, at vores store ønske om at arbejde med autencitet og genkendelighed er lykkedes. Det glæder mig på hele holdets vegne, at vi både har vakt stor glæde og interesse for filmen i Danmark og nu også i udlandet.”

RESTEN AF LIVET er skrevet og instrueret af Frelle Petersen og produceret af Jonas Bagger for Zentropa Entertainments3. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er filmen optaget i Tønder Kommune, og den er også støttet af Det Danske Filminstitut, Tønder Kommune, Nordisk Film & TV Fond i samarbejde med Xee, TV 2 Danmark, TV 2 Norge og Mer Film Distribution.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.