Skip to content

Mads Mikkelsen på det store lærred – se første stills fra BASTARDEN

Der er nu godt og vel fire måneder til premieren på Nikolaj Arcels danske spillefilm BASTARDEN. I dag offentliggør Zentropa de første fire stillbilleder fra filmen, som giver publikum en forsmag på storfilmen med bl.a. Mads Mikkelsen, Amanda Collin og Simon Bennebjerg på rollelisten. BASTARDEN kommer i biografen den 5. oktober.

Foto: Henrik Ohsten / Zentropa
BASTARDEN blev kåret som ’Bedste film’ ved årets Bodiluddeling, og Mads Mikkelsen fik prisen for ’Bedste mandlige hovedrolle’ for sin præstation i filmen. Foto: Henrik Ohsten / Zentropa.

I BASTARDEN spiller Mads Mikkelsen rollen som kaptajn Ludvig Kahlen, Amanda Colling har rollen som husholdersken Ann Barbara og Simon Bennebjerg spiller godsejer Frederik de Schinkel.

Filmen er et gribende drama, baseret på virkelige begivenheder, om én mands stålsatte kamp for at skabe sin egen lykke og for at ændre danmarkskortet for altid. Men i sin jagt på rigdom, æren og magten risikerer han samtidig at ofre kærligheden og miste dem, han elsker.

BASTARDEN er optaget i Jylland, Tyskland og Tjekkiet, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er alle filmens danske optagelser foregået i Holstebro og Viborg Kommune – blandt andet på Kongenshus Hede.

Holdet foran og bag kameraet

Foruden Mads Mikkelsen, Amanda Collin og Simon Bennebjerg og børneskuespilleren Melina Hagberg medvirker blandt andet Gustav Lindh i rollen som præsten Anton Eklund, Kristine Kujath Thorp som Frederik de Schinkels kusine Edel Helene, Jacob Lohmann, Morten Hee Andersen, Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Søren Malling og Olaf Højgaard.

For første gang siden den Oscar-nominerede EN KONGELIG AFFÆRE er Nikolaj Arcel tilbage som instruktør på dansk film. Sammen med Anders Thomas Jensen har han skrevet manuskriptet, og ligesom på EN KONGELIG AFFÆRE er det Rasmus Videbæk, der er cheffotograf, Jette Lehmann er på som Production Designer, svenske Kicki Ilander er kostumedesigner, og Olivier Bugge Coutté er filmens klipper.

BASTARDEN er produceret af Zentropa Entertainments ved producer Louise Vesth. Filmen distribueres herhjemme af Nordisk Film Distribution og sælges internationalt af TrustNordisk.

Handlingen

Nikolaj Arcels BASTARDEN er baseret på Ida Jessens anmelderroste bestseller Kaptajnen og Ann Barbara fra 2020, der skildrer kampen om den uopdyrkede jyske hede i 1750’ernes Danmark.

Året er 1755. Det er Frederik 5’s højeste ønske at kolonisere den sidste utæmmede del af hans rige, den enorme jyske hede. I årtier har heden ligget ubesejret hen, og kongens drøm om at civilisere den er så godt som død. Men den stålsatte, forarmede kaptajn Ludvig Kahlen trodser alle råd og begiver sig alene afsted for at opdyrke og kolonisere heden. Jorden er gold, landet er hærget af ulve og lovløse, og Kahlens ulige kamp mod naturen er ubarmhjertig. Samtidig får han en frygtindgydende fjende i den afstumpede godsejer Frederik de Schinkel, som vil gøre alt for at tvinge Kahlen væk. Men da den bortløbne husholderske Ann Barbara søger tilflugt hos Kahlen, formes et ubrydeligt bånd, og sammen tager de to kampen op.

BASTARDEN er støttet af Det Danske Filminstitut under Markedsordningen, Eurimages, Den Vestdanske Filmpulje, Deutscher Filmföderfonds, Mitteldeutsche Medienförderung, MOIN Film Fund Hamburg Schleswig-Holstein, Medienboard Berlin-Brandenburg, Czech Film Fond og Svenska Filminstitutet. Den er udviklet med støtte fra Creative Europe Media Programme – Media of the European Union.

Filmen er co-produceret med Zentropa Berlin GmbH og Zentropa Sweden AB i samarbejde med TV 2, Nordisk Film & TV Fond, SVT og Plaion Pictures i samproduktion med Film i Väst.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.