Skip to content

Premiere på TV 2 og Deluca Films nye krimiserie, HVIDE SANDE, støttet af Den Vestdanske Filmpulje

Se med i aften kl. 20.00 på TV 2 og TV 2 PLAY, når første afsnit af TVserien HVIDE SANDE ruller over skærmen! Serien, der udspiller sig i den rå og smukke natur ved den jyske vestkyst, er en spændingsfuld, varm og humoristisk krimiserie, der handler om kærlighedens lyse og mørke sider og relationer mellem mennesker. HVIDE SANDE er produceret af aarhusianske Deluca Film med støtte fra bl.a. Den Vestdanske Filmpulje.

Afspil video

Et brutalt mord på en ung, tysk surfer har rystet lokalsamfundet i det skønne turistparadis Hvide Sande, og et år senere står opklaringen stadig i stampe. Det er anslaget i den nye krimiserie af forfatterparret A.J. Kazinski, der får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i aften.

Den danske undercover-ekspert Helene og den dansk-tyske drabsefterforsker Thomas sættes sammen som ægtepar og kommer til Vestkysten for at opklare sagen. Både naturen, befolkningen, fiskeriet, sommerhusområderne og alt det, der gør Hvide Sande til noget helt særligt, har sat sit præg på historien.

Et område fyldt med fortællinger

HVIDE SANDE er skabt af A.J. Kazinski, som dækker over krimiforfatterparret Jacob Weinreich og Anders Rønnow Klarlund, der har haft stor succes med deres krimiromaner både nationalt og internationalt.

“Området omkring Hvide Sande – Vestkysten i det hele taget – rummer en masse historier, der venter på at blive fortalt. Det er så vildt og storslået ude på Vestkysten, naturen fylder så meget. Området rummer både dramatik og voldsomme skæbner. Det er en romantisk og dramatisk del af Danmark, som indeholder alt det, vi leder efter, når vi skal fortælle historier.” udtaler forfatterduoen til TV 2 om området på Vestkysten.

Et helt særligt samarbejde

Det hele startede som et projekt under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017, hvor 6 danske og 6 tyske produktionsselskaber blev inviteret til et seminar i Hvide Sande med det formål at blive inspireret til at skrive en TV-serie med udgangspunkt i områdets natur, kultur og befolkning. Deluca Film var et af de selskaber og Ringkøbing-Skjern Kommune, der er medlem af Den Vestdanske Filmpulje, bakkede sammen med Filmby Aarhus, TV 2 og Filmpuljen op om den videre udvikling af Deluca Films idé med Kazinski-forfatterparret ved tasterne – nemlig HVIDE SANDE.

Morten Rasmussen, direktør ved Deluca Film, fortæller hvor betydningsfuldt det har været at kunne optage alle scener on location: 

Hvide Sande er en unik, spændende og meget inspirerende setting for en TV-serieSom Danmarks yngste købstad emmer området af en ganske særlig klondyke-stemning, hvor skibsværfter og fiskeindustri står i stærk kontrast til sommerhuse, cafeer og surfermiljø. Byen er omgivet af blændende hvide sandstrande og en fantastisk natur, som på én gang er både brutal og pittoresk. Mange familier har boet i Hvide Sande gennem flere generationer, og alle kender alle, uanset om man er SOSU-hjælper eller bykonge. Alle disse ting har haft en meget væsentlig afsmitning på såvel seriens handling og karakterer, som på det visuelle udtryk.

Den særlige udvikling af serien kommer også til at spille en rolle for seerne, håber Morten:

I modsætning til andre fiktionsprojekter, hvor man udvikler historien og dernæst finder passende lokations, har seriens forfattere A.J. Kazinski – alias Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich – udviklet med udgangspunkt i netop Hvide Sande. Seerne kan forvente sig en visuel flot serie, som ikke alene rummer mord og spænding, men også en relationshistorie mellem vores to altoverskyggende hovedkarakter Helene og Thomas, som spilles blændende godt af Marie Bach Hansen og Carsten Bjørnlund i en til tider let og humoristisk tone.

Serien er på otte afsnit, og Tilde Harkamp er konceptuerende instruktør. HVIDE SANDE er produceret af Deluca Film ved Morten Rasmussen og David C.H. Østerbøg med støtte fra Ringkøbing-Skjern Kommune, Den Vestdanske Filmpulje og Nordisk Film- og TV Fond. Udviklingen er støttet af Ringkøbing-Skjern Kommune, Filmby Aarhus, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Filmförderung Hamburg Schleswig-Holstein. Serien er solgt til flere lande, blandt andet Norge, Sverige og Finland, og Newen Connect er international distributør.

De to hovedroller spilles af stærke kræfter, der tidligere har været med i TV-serier med stor international succes, nemlig Marie Bach Hansen (ARVINGERENE, BORGEN) og Carsten Bjørnlund (RITA, ARVINGERNE, LIBERTY). 

Desuden medvirker andre store danske navne som Bodil Jørgensen, Jesper Asholt, Camilla Bendix og Bjarne Henriksen og flere andre.   

HVIDE SANDE har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i aften kl. 20.00. 

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.