Skip to content

Premiere 26. december: ‘Lykke-Per’ bliver årets tv-julegave

Det er netop offentliggjort, at tv-serien ‘Lykke-Per’ har premiere på TV 2 og TV 2 PLAY 2. juledag, 26. december, klokken 20.00. Serien er optaget på location bl.a. på Hjerl Hede i Holstebro Kommune med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje.

TV 2s juleprogrammer til danskerne indeholder i år et helt ekstraordinært tilbud. Det drejer sig om premieren på den danske tv-serie ‘Lykke-Per’, der i fire afsnit fortæller om den ambitiøse Per Sidenius, der er forud for sin tid og i begyndelsen af 1900-tallet vil revolutionere Danmark og gøre landet til en industrination med en helt ny udnyttelse af vind- og bølgeenergi.

Foto: Rolf Konow

To forskellige værker

Bille August og holdet bag ‘Lykke-Per’ har fra starten arbejdet med to forskellige manuskripter til filmen og tv-serien, der varer fire gange cirka 55 minutter – en tv-produktion med cirka en times mere materiale end biograffilmen.

“Vi var hele vejen gennem produktionen ekstremt bevidste om, at der var tale om to forskellige værker, og at vi ind imellem skulle producere en masse scener, som alene var til tv-serien. Det har været enormt spændende – og ret uproblematisk i tilfældet ‘Lykke-Per’ – at arbejde på den måde. Jeg er meget stolt af begge værker, som hver for sig kan noget forskelligt”, siger Bille August.

Hele Danmark er med

‘Lykke-Per’ er produceret af Nordisk Film, TV 2 og Satel Film GmbH med støtte fra Det Danske Filminstitut, Public Service Puljen samt de to regionale fonde FilmFyn og Den Vestdanske Filmpulje.

Flere af scenerne i ‘Lykke-Per’ er optaget på locations omkring Holstebro blandt andet på Hjerl Hede, og gallapremieren blev holdt i Scala i Holstebro den 20. august i år.

“Lykke-Per er et smukt eksempel på, hvordan det beriger en fortælling, når der optages på locations i alle dele af landet. Vi er stolte af, at vi med midler fra Den Vestdanske Filmpulje har sikret, at Vestdanmark spiller en markant rolle i den flotte film og tv-serie”, siger Steen Risom, chef for Den Vestdanske Filmpulje.

En fortælling med relevans for det moderne menneske

“Fortællingen om den – på samme tid – geniale, fascinerende og komplekse Per Sidenius har stor relevans for det moderne menneske”, siger Bille August. Han har sammen med sønnen Anders August også skrevet manuskriptet til ‘Lykke-Per’.

“Lykke-Per er en karakter, som det giver god mening at fortælle om til det moderne publikum. Pers selvoptagethed og egoisme har en parallel til det moderne selfie-menneske, og som publikum oplever vi, at han må betale en høj pris for sin selvrealisering. Samtidig er Pers og Jakobes kærlighed efter min mening en af de mest gribende kærlighedshistorier, der nogensinde er skrevet”, siger Bille August.

Rollelisten

Opgaven med at levere denne nuancerede og komplekse skildring af Per Sidenius er lagt i hænderne på skuespiller Esben Smed, som er opvokset i Odder og bor i Aarhus. I rollen som Jakobe ses Katrine Greis-Rosenthal, som er aktuel i TV 2 CHARLIE-serien Sygeplejeskolen. På rollelisten ses også blandt andre Julie Christiansen, Sara Viktoria Bjerregaard, Jens Albinus, Rasmus Bjerg, Anders Hove, Tammi Øst, Tommy Kenter, Morten Hauch-Fausbøll, Ole Lemmeke og Benjamin Kitter.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.