Skip to content

Optagelserne til ‘Undtagelsen’ er startet i Aarhus

Optagelserne til næste års store danske thrillerbrag er i fuld gang, og i går startede der optagelser i Aarhus.

Et tæt samarbejde med Den Vestdanske Filmpulje har muliggjort, at produktionen af én af næste års helt store danske film bringes til Aarhus. Optagelserne til Jesper W. Nielsen og Fridthjof Films stort anlagte filmatisering af Christian Jungersens bestseller ‘Undtagelsen’ er rykket til Aarhus, hvor holdet begyndte at filme i går og vil befinde sig de kommende fire uger.

”Jeg er glad for at kunne byde hele holdet bag ‘Undtagelsen’ velkommen i Aarhus. Det er heldigvis ikke længere en undtagelse, at der produceres spændende og væsentlige film i Vestdanmark. Det er med til at skabe et mere balanceret billede af hele Danmark på landets tv-skærme og biograflærreder. Jeg ser frem til at følge optagelserne og se den færdige film ”, siger formand for den Vestdanske Filmpulje og rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune, Rabih Azad-Ahmad.

Filmens cheffotograf Erik Zappon er fra Aarhus, og sammen med instruktøren Jesper W. Nielsen glæder han sig over at filme i Aarhus:
”Det er fantastisk at fusionere to store vestlige byer og trække de mest interessante og stemningsskabende stykker fra byerne og forme dem til filmens univers. Vi har fundet nogle fantastiske locations, der virkelig vil klæde filmens look og tone, og vi ser frem til at skulle filme rundt omkring i byen de kommende uger”, udtaler Erik Zappon og Jesper W. Nielsen sammen.

‘Undtagelsens’ producer Marcella Dichmann supplerer:
”Det er givende for dansk film, at vi ikke kun koncentrerer os om det kreative filmmiljø i København, men at vi også udforsker, fastholder og styrker filmmiljøet i Jylland. Jeg har glædet mig til at filme i Aarhus, og det bliver bestemt ikke sidste gang.”

‘Undtagelsen’ er en thriller og har Sidse Babett Knudsen, Danica Curcic, Amanda Collin, Lene Maria Christensen, Olaf Johannessen og Magnus Krepper i de bærende roller. Filmen får forventet biografpremiere i efteråret 2019 og distribueres i Danmark af SF Studios.

Handlingen
Iben (Danica Curcic), Malene (Amanda Collin), Anne-Lise (Sidse Babett Knudsen) og Camilla (Lene Maria Christensen) er fire kvinder, der arbejder sammen i en hverdag præget af magtkampe, hvisken og alliancer. Da Iben og Malene begge modtager dødstrusler, mistænker de i første omgang en serbisk krigsforbryder, som de skriver artikler om. Men da en sag om mobning på kontoret eskalerer, begynder de langsomt at overveje, om ondskaben kunne komme fra dem selv. ”Undtagelsen” er en nervepirrende thriller, der skildrer, hvordan raffineret voksenmobning kan udvikle sig til et uhyggeligt spil om liv og død. Det er en fortælling om manipulation som våben, om vildtvoksende paranoia og ondskabens mange ansigter.

Om bogen
Da Undtagelsen udkom på Gyldendal i 2004, blev den en øjeblikkelig megasucces med overstrømmende anmeldelser og udsolgte oplag. Bogen har solgt svimlende 200.000 eksemplarer i Danmark og er udgivet internationalt i 20 lande over hele verden bl.a. i USA, hvor den fik en fornem anmeldelse i The New York Times. Herhjemme blev den også belønnet med De Gyldne Laurbær, og i årene siden udgivelsen har flere filmselskaber været interesseret i en filmatisering.

‘Undtagelsen’ er støttet af Det Danske Filminstitut v/ filmkonsulent Mikkel Munch-Fals, DR, Den Vestdanske Filmpulje, Creative Europe Media og Nordisk Film & TV Fond.

Fakta

Filmholdet:
• Instruktion: Jesper W. Nielsen
• Manuskript: Christian Torpe
• Fotograf: Erik Zappon
• Production Designer: Sabine Hviid
• Komponist: Henrik Lindstrand
• Producere: Marcella Dichmann, Mille Bjørke og Miriam Nørgaard
• Executive Producer: Ronnie Fridthjof
• Selskab: Fridthjof Film
• Investorer: Det Danske Filminstitut v/ filmkonsulent Mikkel Munch-Fals, DR, Den Vestdanske Filmpulje, Creative Europe Media og Nordisk Film & TV Fond.
• Biografdistribution i Danmark: SF Studios
• Internationalt salg: Level K v/ Tine Klint

Rollelisten:
• Anne-Lise: Sidse Babett Knudsen
• Iben: Danica Curcic
• Camilla: Lene Maria Christensen
• Malene: Amanda Collin
• Paul: Olaf Johannessen
• Gunnar: Magnus Krepper

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.