Skip to content

Ole Bornedals NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV udtaget til BFI London Film Festival

Det er netop blevet offentliggjort, at Ole Bornedals gyser NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV er udtaget til BFI London Film Festival. Filmen har stjernenavne som Fanny Bornedal, Nikolaj Coster-Waldau, Kim Bodnia, Paprika Steen og Ulf Pilgaard på rollelisten. Filmen får verdenspremiere på festivalen (4.-15. oktober 2023), hvor den vises i “Cult Strand”-sektionen.

Foto: Fotograf/DOP Lasse Frank

NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV markerer fortsættelsen til Bornedals originale gyser NATTEVAGTEN fra 1994, der blev en øjeblikkelig succes både herhjemme og i udlandet. Kultfilmen turnerede festivaler som Cannes, Toronto og Berlin International Film Festival og havde stor lokal succes med 465.000 solgte billetter. Filmen blev så berømt, at den inspirerede en amerikansk genindspilning med samme navn (1997) med Ewan McGregor og Nick Nolte i hovedrollerne.

Nu næsten 30 år senere er Bornedal tilbage med efterfølgeren, hvor mange af de samme skuespillere fra den første film medvirker. Siden NATTEVAGTEN fik premiere i 1994 har Ole Bornedal stået bag kæmpesucceser som tv-serien 1864 (2014) og filmene VIKAREN (2007), KÆRLIGHED PÅ FILM (2008) og SKYGGEN I MIT ØJE (2021).

Handlingen

Den unge medicinstuderende Emma beslutter sig for at finde ud af, hvad der skete i kælderen under Retsmedicinsk Institut for næsten 30 år siden, hvor hendes forældre, Martin og Kalinka, nær blev dræbt af den psykopatiske seriemorder Kommissær Wörmer.

Emma tager et studiejob som nattevagt samme sted og får iværksat et uautoriseret møde med Wörmer i hans isolationscelle på psykiatrisk afdeling på Sct. Hans. Mødet vækker kommissæren fra en mangeårig komatilstand og sætter gang i et blodigt hævntogt mod alle dem, der i sin tid beseglede hans skæbne. Nu er det op til Emma at finde sammenhængen og stoppe vanviddet.

Enestående stjernecast

Nordisk Film Production og Ole Bornedal har samlet et enestående stærkt cast bestående af flere af skuespillerne fra den første film samt nogle af tidens største og mest eftertragtede danske skuespillere. Nikolaj Coster-Waldau er tilbage i rollen som Martin, der nu er stærkt traumatiseret af fortidens rædsler på Retsmedicinsk.

Efter store roller i internationale serier, som HBOs KILLING EVE og Netflix’ THE WITCHER, er Kim Bodnia tilbage i sin første danske filmrolle i 9 år. Han vender tilbage i rollen som Jens, der gjorde ham til et kendt dansk ansigt for 29 år siden. I rollen som Kommissær Wörmer er Ulf Pilgaard også tilbage.

Ny på rollelisten er Fanny Bornedal i hovedrollen som Martins datter Emma. Fanny Bornedal har med sin medvirken i bl.a. SKYGGEN I MIT ØJE og DRs serie CARMEN CURLERS efterhånden cementeret sin rolle som et af vores største skuespiltalenter herhjemme.

Med på rollelisten er også Paprika Steen som politikommissær Kramer, Sonja Richter som psykologen Gunver, Alex Høgh Andersen som Emmas kæreste Frederik og det unge talent Nina Rask som Emmas gode ven Maria. I andre roller medvirker bl.a. Christopher Læssø, Casper Kjær Jensen, Niels Anders Thorn, Vibeke Hastrup, Tina Gylling Mortensen og mange flere.

Holdet bag

Ole Bornedal fortsætter universet fra NATTEVAGTEN i opfølgeren, hvor han er instruktør og manuskriptforfatter. Foruden Ole Bornedal tæller holdet bag bl.a. fotograf Lasse Frank og production designer Thomas Greve.

NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV er optaget i Aarhus og København, og med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje har jyske filmarbejdere været en del af holdet. I Aarhus var Amtssygehusets gamle sygehusbygninger fra 1935 den primære location for optagelserne.

Filmen er produceret af Nordisk Film Production ved Thomas Heinesen, og den er desuden støttet af Det Danske Filminstitut, Nordisk Film- og TV-Fond, DR, ZDF og Nadcon.

NATTEVAGTEN – DÆMONER GÅR I ARV får danmarkspremiere den 14. december 2023.

Fanny Bornedal og Nikolaj Coster-Waldau i NATTEVAGTEN - DÆMONER GÅR I ARV. Foto: Christian Geisnæs.
Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.