Skip to content

Odense Film Festival 2023: DRØM, FORÅR, PAPA, NASHVILLE, SOM STRÅ

Odense International Film Festival har løftet sløret for de kortfilm, der har sikret sig en plads på 2023-udgaven af den prestigefyldte kortfilmsfestival. I år er fem Filmpulje-støttede film udtaget til festivalens konkurrenceprogram: DRØM, FORÅR, PAPA – NOTES ON LIFE AND DEATH, NASHVILLE og SOM STRÅ. De fem meget forskellige kortfilm kommer omkring alt fra en flygtningepiges drømme til rørende familiefortællinger og personlige kampe. Vi ønsker stort tillykke og held og lykke til holdene bag de fem kortfilm.

DRØM

Instruktør Snobar Avani står bag kortfilmen DRØM – en stærk og poetisk animationsfilm, som følger en flygtningepige og hendes drømme. Filmen følger hende gennem flugten fra krig, brændte byer, ud i det store hav og ind i Lysets Land. Men da hun endelig når Lysets Land, bliver hendes drømme atter knust, fordi de er lige så anderledes som hende selv. DRØM er produceret af Parka Pictures og co-produceret af SnowHouse Film og Viborg-baserede Nørlum. DRØM er lanceret af Røde Kors og Forstå, og med filmen følger et undervisningsforløb, der skal være med til at sætte flygtninges liv og hverdag på skoleskemaet.

FORÅR

FORÅR er instrueret af Pernille Kjær og er et filmisk digt om ulykkelig kærlighed udspillet på den barske, vindomsuste jyske vestkyst. Filmen handler om en kvinde i et bondehus, der forsøger at lokke husånden – en drilsk nisse – med mad. Foråret er lige om hjørnet, men vinterens kulde fastholder stædigt sit greb om verdenen. I løbet af natten sniger nissen sig ind i kvindens drøm. Da dagen gryer, smelter han dog atter bort, men noget har ændret sig; foråret er kommet. FORÅR er produceret af Viborg-baserede Martina Scarpelli Studio.

PAPA – NOTES ON LIFE AND DEATH

Kortfilmen PAPA – NOTES ON LIFE AND DEATH er instruktør Andreas Bøggild Monies’ dagbog fortalt i stillbilleder fra en dramatisk tid, hvor han bliver far og dokumenterer den lykkelige stund med sit barn, men kort efter bliver hans kæreste så syg, at hun må indlægges og lægges i koma. Filmen er rørende voldsom men også håbefuld, og den fortælles af instruktørens egen stemme og de mange stillbilleder, han tog med sit kamera, da lykken og tragedien indtraf samtidig. PAPA – NOTES ON LIFE AND DEATH er produceret af New Era Production og Monies Film.

NASHVILLE

NASHVILLE er instrueret af Jesper Vidkjær Rasmussen, og den er blevet til under Den Vestdanske Filmpuljes kortfilm call fra 2021. Filmen handler om Robert, der vender hjem til sin barndomsby, som han forlod for at blive countrymusiker i Nashville. Hans mor er død for nyligt, så han er nødtvunget kommet hjem for at hjælpe sin far, som ellers ville stå alene med den traditionsrige julebanko på familiens kro. Faren har ikke styr på forberedelserne, og i stedet for at hjælpes ad, falder familien ind i gamle roller, og mens landsbyen kigger til, falder bankoaftenen fra hinanden, mens gamle skeletter og det fælles savn til moren blottes for enhver. NASHVILLE er produceret af Retrospect Film.

SOM STRÅ

Sofie Grud står bag kortfilmen SOM STRÅ, der også er blevet til under Filmpuljens kortfilm call fra 2021. Filmen handler om den unge kunstmaler, Lærke, der lider af spiseforstyrrelsen anoreksi. Lærke er på refugium, mens hun kæmper med at færdiggøre sit identitetsdefinerende hovedværk til sin kommende udstilling. Men indeni Lærke foregår en helt anden og mere kompleks kamp. En kamp om at give slip og finde sig selv. SOM STRÅ er produceret af GotFat Productions.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.