Skip to content

Den Vestdanske Filmpulje vil sikre mere bæredygtig filmproduktion

Et website med råd og vejledning til, hvordan film- og tv-folk kan producere mere klimavenligt. Det er det første værktøj, et nyt branchepartnerskab har taget i brug for at lede filmbranchen i en mere bæredygtig retning. Bag websitet og projektet står organisationen Vision Denmark sammen med Den Vestdanske Filmpulje, DFI, FilmFyn og Producentforeningen. Målet er at branchens klimaaftryk og grønne omstilling løbende måles og dokumenteres.

Foto: Vision Denmark

I dag lanceres websitet bftp.dk, det første tiltag i projektet Bæredygtig Film- og TV-Produktion (bftp), som skal hjælpe filmbranchen med at producere mere klimavenligt, og det er vigtigt for Den Vestdanske Filmpulje at tage del i indsatsen:

”I Den Vestdanske Filmpulje skal vi gøre, hvad vi kan for at hjælpe til at filmproduktion bliver CO2-neutralt så hurtigt som muligt. Vi er derfor glade for at være en del af bftp-projektet, der vil skærpe opmærksomheden på dette, og hvordan man i praksis på den enkelte produktion kan hjælpe miljøet. Jeg er sikker på, at branchen vil gøre, hvad de kan, og vi vil i 2021 indkalde til samtaler med branchen, hvor vi blandt andet vil afdække, om det er nødvendigt at indføre miljøkrav til produktionerne, eller branchen selv laver de rigtige løsninger.” siger chef for Den Vestdanske Filmpulje Ronnie Fridthjof.

Caroline Gjerulff, projektleder på bftp i Vision Denmark udtaler: ”Vi skal hjælpe med at skabe rammer for den grønne omstilling, så det ikke alene er op til den enkelte producent at finde hoved og hale i, hvad det vil sige at producere bæredygtigt. På websitet bftp.dk kan filmfolk i alle funktioner nemt få et overblik over, hvordan de kan nedbringe deres klimabelastning.”

Film- og tv-produktion udgør en væsentlig del af den digitale visuelle industris klima- og miljømæssige aftryk. Flere steder i Europa stilles der allerede krav om, at man har forholdt sig til klimaaftrykket på en produktion for at kunne få støtte. Derfor mener initiativgruppen, at det på høje tid, at vi styrker den grønne profil herhjemme og forbereder os på lignende tiltag.

Hvis projektet med en grønne omstilling bliver tænkt og gjort rigtigt, kan bæredygtighed blive en styrke for dansk film og tv, og gøre branchen konkurrencedygtig på den lange bane.

Parterne bag Bæredygtig Film- og TV-Produktion (bftp) hjemmesiden er:

Det Danske Filminstitut, Producentforeningen, FilmFyn, Den Vestdanske Filmpulje, og Vision Denmark.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.