Skip to content

Nyt dansk feelgood drama: MISS VIBORG

Offentliggørelse: MISS VIBORG er titlen på en ny dansk spillefilm om uventet venskab, der udspiller sig i provinsen. Filmen har Ragnhild Kaasgaard, det unge talent Isabella Møller Hansen og Kristian Halken i de bærende roller og får premiere den 10. marts 2022. Snowglobe og Scanbox Entertainment står bag dramafilmen, der er blevet til med støtte fra bl.a. Den Vestdanske Filmpulje.

Kristian Halken, Ragnhild Kaasgaard, Marianne Blicher & Isabella Møller Hansen. Foto: Svlstg

Snowglobe og Scanbox Entertainment står bag feelgood dramaet MISS VIBORG – en sjov og rørende fortælling om ensomhed, drømme og et overraskende venskab mellem to outsidere. Ideen til filmen udspringer fra den spillefilmsdebuterende instruktør Marianne Blichers egen barndom i Houlkærvænget i Viborg:

”Jeg fik ideen til filmen for mange år siden. Det er en historie, der er inspireret af min egen opvækst i Houlkærvænget. Historien er fiktiv, men med karakterer, der er blandet sammen af flere forskellige mennesker, som jeg kan huske fra dengang. Det har længe været en drøm for mig at fortælle historien om Miss Viborg – og den kan naturligvis ikke fortælles andre steder fra end fra byen, hvor det hele fandt sted,” fortæller Marianne Blicher.

Optagelserne er netop skudt i gang og kommer til at foregå i netop Houlkær. MISS VIBORG placerer sig dermed i rækken af nyere danske spillefilm, der foregår og optages on location i danske provinsbyer, bl.a. ONKEL (2019) og KØD OG BLOD (2020).

Filmens producer, Eva Jakobsen, fortæller:

MISS VIBORG er en spillefilm, der som titlen lyder, har sit naturlige ophav i Viborg. Det er en universel historie, men en lokal fortælling med stærke rødder i sit nærmiljø, hvor instruktøren Marianne Blicher selv er vokset op. Det er dermed helt uvurderligt for os og for fortællingens autenticitet at kunne optage på location og med jyske kræfter både foran og bag kameraet. Vi er meget taknemmelige for, at det – med støtte fra og i samarbejde med Den Vestdanske Filmpulje – lader sig gøre.

MISS VIBORG har biografpremiere den 10. marts 2022.

Handlingen
I en jysk provinsby er der tilsyneladende intet nyt under solen. Førtidspensionisten og tidligere skønhedsdronning, Solvej, lever helt isoleret med vante rutiner og dyrkning af gamle knuste drømme.

På sin pensionistknallert tøffer hun rundt med hunden, Poul Reichardt, og supplerer førtidspensionen med salg af sine receptpligtige piller i lokalområdet.

Naboens datter, den rodløse og grænsesøgende, 17-årige Kate, aner ikke hvad hun skal stille op med sig selv og sit liv, og i et anfald af kedsomhed bryder hun ind i nabolejligheden, men overraskes af Solvej. Nu begynder et spil om hvem, der snyder hvem, men der opstår også et uventet venskab. Måske har livet mere at byde på for begge, hvis de bare tør.

Nyt talent og erfarne kræfter til Viborg
I rollerne som makkerparret Solvej og Kate får begge skuespillere deres debut på spillefilm. 59-årige Ragnhild Kaasgaard har været garant for god og munter formidling for børn i over 30 år og er fast tilknyttet teatret Riddersalen. Teenageren Kate spilles af det lysende 18-årige talent Isabella Møller Hansen, som er hovedrolleindehaver i TV2 Plays ungdomsserie PULS (2020). Isabella har haft roller i danske tv-serier som Viaplays STORE LARS, RITA på TV2 og i den kommende DR-serie ULVEN KOMMER (2020).

Udover Solvej og Kate møder vi også lastbilchaufføren Preben Elkjær (ej at forveksle med fodboldspilleren), der kommer til at spille en central rolle for makkerparret. Han spilles af den folkekære Kristian Halken, som senest har været aktuel i TV 2s Badehotellet (2013-), EN HELT ALMINDELIG FAMILIE (2020), JULEMANDENS DATTER (2018) og snart JULEMANDENS DATTER 2 (2020).

Holdet bag filmen
MISS VIBORG er Marianne Blichers første spillefilm som instruktør. Hun er uddannet fra den alternative filmskole Super16 og debuterede i 2009 med kortfilmen MALLORCA. Marianne Blicher vandt i 2013 blandt andet hovedprisen for Bedste Korte Fiktionsfilm til den Oscar-kvalificerende Krakow Film Festival for sin kortfilm BELINDA BEAUTIFUL (2012) og har efterfølgende instrueret, skrevet og klippet den prisvindende festival-darling, kortfilmen ALTMULIGMAND (2017). Marianne Blicher arbejder også som manuskriptforfatter tilknyttet DR og har senest sammen med Rune Klan skrevet CIRKUS SUMMARUM (2019), som blev den mest populære årgang nogensinde.

MISS VIBORG er skrevet af Rasmus Birch og Marianne Blicher. Rasmus Birch har skrevet spillefilm som BRODERSKAB (2010), der blandt andet vandt hovedprisen til Rom International Film Festival, NÅR DYRENE KOMMER (2014), der blev udtaget til den prestigefyldte Cannes-festivals sideprogram Semaine de la Critique og SELVMORDSTURISTEN (2019) med Nikolaj Coster-Waldau.

MISS VIBORG er produceret af Snowglobe v/ Eva Jakobsen, Katrin Pors og Mikkel Jersin.

MISS VIBORG er støttet af Det Danske Filminstitut, Den Vestdanske Filmpulje og DR. Filmen distribueres i Danmark af Scanbox Entertainment A/S.

Fakta

Rolleliste:

 • Solvej: Ragnhild Kaasgaard
 • Kate: Isabella Møller Hansen
 • Preben: Kristian Halken
 • Michala: Josephine Park

Holdet:

 • Instruktør: Marianne Blicher
 • Manuskriptforfattere: Rasmus Birch & Marianne Blicher
 • Producere: Eva Jakobsen, Katrin Pors & Mikkel Jersin
 • Fotograf: Martin Munch
 • Line producer: Giulia Triolo
 • Post producer: Clara Jantzen Kreinøe
 • 1st AD: Bjørn Kopp
 • Casting Director: Lotte Bundgaard
 • Lyddesigner: Leandro De Loredo
 • Klipper: Jenna Mangulad
 • Production designer: Helle Lygum Justesen
 • Stylist: Ann Borghelt
 • Produktionsselskab: Snowglobe
 • Premieredato: 12. august 2021
 • Distribution: Scanbox Entertainment A/S
Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.