Skip to content

Ny TV 2-thriller af Brostrøm og Thorsboe optager i Frederikshavn

Optagelserne er i fuld gang til den nye, højspændte thrillerserie, OXEN, som får premiere på TV 2 og TV 2 PLAY i 2023. OXEN, som er på seks afsnit, er skabt af forfatterparret og tredobbelte EMMY-vindere Mai Brostrøm og Peter Thorsboe på baggrund af Jens Henrik Jensens bestseller-bogserie om jægersoldaten Niels Oxen.

Josephine Park og Jacob Lohmann spiller hhv. PET-agenten Margrethe Franck og jægersoldaten Niels Oxen i den nye serie. Foto: Mike Kollöffel/TV 2

OXEN handler om svigt og skjulte dagsordener men også om at genfinde troen på andre og finde sin plads i verden. Alle seks afsnit i den nye serie bliver instrueret af Jannik Johansen og produceret af SF Studios. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er serien optaget delvist i Frederikshavn Kommune, og filmarbejdere fra Filmpuljens område har været en del af holdet bag.

Succespar bag serien

“Vi har fra starten været draget af fortællingen om de tre personer; jægersoldaten, PET-agenten og spionchefen, fordi de tror på fællesskabet, men samtidig befinder de sig alle tre i en livskrise. De er sammen mod en magtfuld modstander, og det er en kompliceret intrige, men det er også historien om nogle ensomme mennesker, der er nødt til at række ud mod hinanden for at overleve” siger forfatterparret Mai Brostrøm og Peter Thorsboe, der står bag nogle af de største danske tv-serie-succeser som REJSEHOLDET, ØRNEN og LIVVAGTERNE – alle tre serier har vundet en EMMY for bedste internationale dramaserie.

Tv-serien OXEN er baseret på Jens Henrik Jensens bestseller-bogserie af samme navn dog uden at være en til en. Den kreative frihed hos forfatterne har blandt andet betydet, at handlingen er flyttet op i nutiden, og spionchefen er en kvinde.

OXEN – en knækket helt

Jægersoldaten Niels Oxen bliver falsk anklaget for narkobesiddelse og smidt ud af Jægerkorpset. Nedbrudt søger han sammen med sin hund dybt ind i Rold Skov for at få fred, men flere uhyggelige hændelser driver ham ud af isolationen, og modvilligt forlader han skoven og stilles overfor et afgørende valg.

I sin søgen tilbage til det samfund han har mistet troen på, møder han de tre med- og modspillere PET-agenten Margrethe Franck, spionchefen Frigg Mossmann og forretningskvinden Kajsa Corfitzen.

Store danske navne på rollelisten

De bærende roller som jægersoldaten Niels Oxen, PET-chef Frigg Mossmann, PET-agent Margrethe Franck og forretningskvinde Kajsa Corfitzen bliver spillet af Jacob Lohmann, Ellen Hillingsø, Josephine Park og Birgitte Hjort Sørensen.

Jacob Lohmann har medvirket i en lang række spillefilm som DE FRIVILLIGE og SHORTA, og han har spillet med i adskillige tv-serier som ANNA PIHL, FORBRYDELSEN, DICTE, NORSKOV, BEDRAG og senest NÅR STØVET HAR LAGT SIG og OVERLEVERNE. Ellen Hillingsøe har medvirket i en lang række tv-serier som LIVVAGTERNE, BROEN, ADVOKATEN, RITA og DOPAMIN, ligesom vi kender hende fra TINKAS JULEEVENTYR, TINKA OG KONGESPILLET og den nye TV 2-julekalender TINKA OG SJÆLENS SPEJL, der har premiere til december.

Josephine Park, der fik sit gennembrud i DOGGYSTYLE, har også spillet med i EFTERFORSKNINGEN og senest i serien SKRUK, og Birgitte Hjort Sørensen kender vi fra danske tv-serier som ØRNEN, BORGEN, GREYZONE og udenlandske serier som VINYL og GAME OF THRONES.

Desuden medvirker en lang række andre danske navne som Claus Riis Østergaard, Henrik Birch, Mikael Birkkjær, Thue Ersted Rasmussen og flere andre.

Locations i tre landsdele 

Jannik Johansen (BORGEN, RAGNAROK, RITA, SYGEPLEJESKOLEN) er instruktør på serien, der bliver optaget i København, på Fyn og i Frederikshavn. Serien bliver produceret af Senia Dremstrup og Michel Schønnemann, mens Jennifer Green er TV 2 executive producer. SF Studioes producerer til TV 2 i samarbejde med tyske ZDF og Squareone med støtte fra Nordisk Film & TV Fond, Frederikshavn Kommune, Creative Europe Media og Den Vestdanske Filmpulje, mens REinvent Studios står for det internationale salg af OXEN.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.