Skip to content

Ny trailer til HVIDSTENGRUPPEN II

Nu kan du snart opleve Anne-Grethe Bjarup Riis’ længeventede storfilm HVIDSTENGRUPPEN II – DE EFTERLADTE, når filmen får premiere i landets biografer den 10. marts. Og i dag kan du få et ekstra smugkig fra filmen i en helt ny trailer.

Afspil video

Traileren lægger op til en uafrystelig og gribende fortælling om familien Fiils ubærlige tab og totale splittelse, da søstrene Tulle og Gerda sendes til Tyskland som krigsfanger under umenneskelige vilkår. Hjemme kæmper mor Gudrun en anden kamp, nemlig om at få sine døtre hjem til Hvidstenkro igen.

Autentisk til mindste detalje

HVIDSTENGRUPPEN II – DE EFTERLADTE er opfølgeren til HVIDSTENGRUPPEN, der havde premiere i 2012, solgte 765.000 biografbilletter og blev en af Danmarks største filmsucceser i nyere tid.

HVIDSTENGRUPPEN II er en dansk storfilm, der berører en virkelig og underbelyst fortælling fra 2. verdenskrig. Et voldsomt, stærkt og gribende drama, der på helt tæt hold gengiver den sande beretning om kvindernes skæbne i Fiil-familien. Ved hjælp af interviews, dagbøger og breve er det lykkedes at skildre Fiil-familiens grufulde krigsfortælling i virkelighedsnær detalje.

Handlingen

HVIDSTENGRUPPEN II – DE EFTERLADTE starter, hvor HVIDSTENGRUPPEN sluttede. Samme dag. Filmen følger Tulle Fiil og hendes søster Gerda Fiil, der dømmes til rædslerne i et tysk fængsel. Deres far, bror og Tulles mand er blevet henrettet. Tulle må efterlade sit barn Gulle på to år hos Tulles mor Gudrun. Vi følger Tulle og Gerda som krigsfanger ned gennem Tysklands krigsrædsler, mens Gudrun kæmper med alt, hvad hun har, for at få sine døtre hjem til kroen i Hvidsten.

Stærkt kvindecast i centrum

HVIDSTENGRUPPEN II har tre kvindelige skuespillere i front. Marie Bach Hansen fra DRs ARVINGERNE og senest TV 2s HVIDE SANDE vender tilbage til rollen som Tulle, der må så grueligt meget igennem. Laura Winther Møller spiller Tulles traumatiserede søster Gerda, der kæmper en indre kamp om at komme tilbage til det normale liv igen. Som pigernes mor, Gudrun, er Bodil Jørgensen, der senest har haft glansroller i bl.a. DE FORBANDEDE ÅR og HVOR KRAGERNE VENDER. Et stort persongalleri fortrinsvis bestående af kvindelige skuespillere inkluderer også Ellen Hillingsø i rollen som fangen Monica Wichfeld, der er med til at holde Tulle i live.

Holdet bag filmen

Anne-Grethe Bjarup Riis, der instruerede HVIDSTENGRUPPEN, er tilbage i instruktørstolen, mens filmens manuskript er forfattet af Torval Lervad, der også skrev den første film. HVIDSTENGRUPPEN II – DE EFTERLADTE produceres af Regner Grasten Film i co-produktion med aarhusianske GotFat Productions. Med støtte fra Den Vestdanske Filmpulje er stort set alle filmens optagelser foregået on location i Jylland, primært i Randers og Aarhus. Filmen er desuden blevet til med støtte fra Det Danske Filminstitut, FilmFyn, Randers Kommune, Aabenraa Kommune og The National Film Center i Letland.

Den Vestdanske Filmpulje

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!

Få beskeder om ansøgningsrunder, calls, nyheder, events og meget andet.